Gemeente Grave

Veiligheid gemeente Grave onderzocht

Onderzoek start nu

In tegenstelling tot eerdere berichten kunt u vanaf 1 november een brief verwachten van burgemeester Delissen, waarin zij u vraagt om medewerking te verlenen aan het onderzoek naar veiligheid in de gemeente Grave. Dit onderzoek, de zogenaamde Veiligheidsmonitor gemeente Grave, wordt uitgevoerd door Intomart GFK en is erg belangrijk om een goed beeld van de veiligheid in onze gemeente te krijgen. Daar wordt vervolgens het beleid weer op afgestemd. Het is dus van belang dat veel inwoners die de brief ontvangen de vragenlijst invullen. Er zullen ongeveer 1500 inwoners van de gemeente Grave worden gevraagd.

Het onderzoek stond gepland in september maar omdat het CBS niet tijdig gegevens kon aanleveren is het onderzoek 2 maanden vertraagd.

Het onderzoek gaat over criminaliteit, onveiligheid, problemen in de buurt, preventiemaatregelen en het optreden van de gemeente. Grave is één van de eerste deelnemers aan de Veiligheidsmonitor, die met ingang van 2008 wordt uitgevoerd. De Veiligheidsmonitor is de opvolger van drie verschillende enquêtes die in het verleden onder de bevolking werden gehouden en nu zijn gebundeld. De Veiligheidsmonitor wordt op verschillende niveaus uitgevoerd: landelijk, regionaal en plaatselijk.

Informatie

Meer informatie vindt u hier. U kunt ook contact opnemen met dhr. D. Volmer, Veiligheidsbureau (0486) 477 277.