Gemeente Teylingen

heere Schouten bekend

Winnaar fotowedstrijd voetveer De heere Schouten bekend


28 oktober 2008

PERSBERICHT 27 oktober 2008 - Zondag 26 oktober 2008 was het zover, de bekendmaking van de winnaar van de fotowedstrijd van het 100-jarige voetveer `De heere Schouten'. In de theekoepel in Warmond ontving de winnaar, de heer van Zelst uit Hillegom, zijn prijs uit handen van wethouder Bert Homan.

Jarig

Het voetveer `De heere Schouten', dat vaart tussen Koudenhoorn en de Zwanburgerpolder in Warmond bestaat dit jaar 100 jaar. Dat wilde de gemeente Teylingen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er fotowedstrijd uitgeschreven voor het meest creatieve plaatje van `De heere Schouten'.

Jury

De deelgenomen fotografen hebben veel creativiteit getoond. Het was dan ook erg lastig voor de jury, Marco de Groot (fotograaf), Bert Homan (wethouder recreatie en toerisme), Roel Bonder (schipper van het eerste uur van `De heere Schouten') en Willemijn Favier (communicatiemedewerker gemeente Teylingen) om de winnaar te bepalen. De jury is bij de beoordeling uitgegaan van twee criteria: fotografische kwaliteit en inhoudelijke kwaliteit, waarin de 100ste verjaardag van het voetveer een rol moest spelen.

De winnaar 2008-10-27 Winnaar fotowedstrijd De heere Schouten

De jury heeft, na alle foto's beoordeeld te hebben, besloten dat winnende foto die van de heer van Zelst was. Deze foto beschikt over beide criteria en verbeeldt het thema het beste. De verwijzing naar tijd is duidelijk te zien in deze foto, zowel van het voetveer als van haar schippers. De heer van Zelst ontving zondag een cheque ter waarde van EUR 50,- te besteden bij de Kaagsociëteit en een overtocht met het voetveer `De heere Schouten' er naar toe.

De eervolle vermelding

De eervolle vermelding gaat naar de heer Smith uit Warmond. Fototechnisch is deze foto sterk. Het licht maakt fris en de boot is goed geplaatst in de foto. De foto suggereert een frisse start en een voetveer dat nog jaren mee kan. De heer Smith ontving een iris-cheque ter waarde van EUR20, -.

De foto's

De winnende foto's en alle andere ingezonden foto's kunt u bekijken in het gemeentekantoor in Sassenheim. Ze worden daar een maand tentoongesteld. Hieronder ziet u de winnende foto en de eervolle vermelding. U kunt het juryrapport downloaden: juryrapport fotowedstrijd voetveer De heere Schouten.


2008-10-27 Winnende foto

Winnende foto van de heer Van Zelst uit Hillegom

Eervolle vermelding

Eervolle vermelding van de heer Smith uit Warmond

Kunstweek Warmond 2008