Gemeente Overbetuwe


Fietsknooppuntensysteem Stadsregio Arnhem Nijmegen in aanleg
---

In de Stadsregio Arnhem Nijmegen wordt momenteel een fietsroutenetwerk aangelegd volgens het systeem van zogenaamde fietsknooppunten. Daar waar fietsroutes elkaar kruisen, ontstaan knooppunten. Door deze knooppunten te nummeren en met elkaar te verbinden, ontstaat een netwerk. Voor de fietser ontstaan zo oneindig veel extra fietsmogelijkheden.
Eenduidige bewegwijzering en informatiepanelen bij knooppunten maken het fietsers gemakkelijk om routes te volgen. In totaal wordt bijna
1000 kilometer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen aan fietsroutes voorzien van hoogwaardige bewegwijzering. Hierdoor ontstaat een netwerk dat de Veluwe, Noord-Brabant en Noord-Limburg met elkaar verbindt. Ook in de aangrenzende regioâs, Rivierengebied en Achterhoek, zijn ook de voorbereidingen voor een dergelijk systeem in volle gang.
Achter de schermen werken de producenten en aannemers hard aan de realisatie van het systeem. Deze zomer is gestart met de uitvoering in het Rijk van Nijmegen. Daar hangen inmiddels alle bordjes, maar ontbreken nog de bijbehorende informatiepanelen op de knooppunten. Hierna volgen de deelregioâs Liemers en Betuwe. Tenslotte worden ook de routes in de Duitse gemeenten Kranenburg, Kleve en Emmerich aangelegd en aangesloten op het netwerk. Naar verwachting vindt aan het einde van dit jaar de oplevering plaats en is het volledige netwerk klaar voor gebruik.
Begin 2009 zal het netwerk officieel worden geopend. Dan zal ook de toeristische promotie van start gaan.