Gemeente Edam-Volendam

Gedeeltelijk nieuw stadion voor FC Volendam

Logo FC Volendam De gemeenteraad van Edam-Volendam is in zijn vergadering van donderdag 23 oktober 2008 unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college met betrekking tot de nieuwbouwplannen voor het stadion van FC Volendam. Een en ander zal voor de gemeente budgetneutraal verlopen en is dus van (ongeoorloofde) staatssteun geen sprake.

FC Volendam heeft voor de gemeente een belangrijke betekenis, zij draagt bij aan de landelijke bekendheid van onze gemeente. De supporters zijn graag geziene gasten in het hele land en andersom biedt ons stadion ook een gastvrij onthaal `onderaan de dijk` voor supporters van andere partijen.

FC Volendam kampt als huurder echter al geruime tijd met een Jaap Jonk tribune (voorheen Expo tribune) die niet meer voldoet en vervanging was noodzakelijk om het stadion ook in de toekomst te mogen blijven gebruiken.

FC Volendam heeft dan ook aan de gemeente Edam-Volendam een verzoek gedaan om een aantal investeringen ten behoeve van het stadion te doen na afloop van voetbalseizoen 2008/2009, om zodoende de veiligheid en de continuïteit te garanderen.

Het verzoek betreft een 2 tal investeringen:


1. Een nieuwe tribune welke bouwkundig aansluit op de rest van het stadion ter vervanging van de Jaap Jonk tribune.


2. Casco Bouw van 2 hoeken van het stadion. Deze bouwt FC Volendam zelf af en gaat deze exploiteren ( kantoren en businessruimten)

Totale investering voor de gemeente bedraagt EUR 3.971.000,- excl. BTW. Deze bouwsom wordt voor de gemeente kostenneutraal verrekend in een verhoging van de huurprijs.

Wethouder Emile Karregat van Financiën (en projectwethouder uitbreiding Stadion) kijkt tevreden terug op de vergadering van de gemeenteraad.

"Een tijd geleden heeft FC Volendam de plaatselijke politiek al d.m.v. presentaties deelgenoot gemaakt van haar wensen. Vervolgens kwam het verzoek richting het college. De gesprekken tussen bestuur en het college van B&W verliepen op een zakelijke en constructieve manier en als de gemeenteraad het voorstel dan unaniem steunt geeft dat een goed signaal. Hoewel de investering los staat van promotie/degradatie hopen wij dat FC Volendam hiermee op termijn kan groeien tot vaste waarde in de eredivisie", aldus een tevreden wethouder.

Samen met wethouder Marisa Kes zal Karregat alles in het werk stellen om -in goed overleg met het bestuur van FC Volendam- de uitbreiding op een goede manier te realiseren. De gemeente zal in deze optreden als opdrachtgever van teken- en bouwwerkzaamheden.