Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na schietincident

Ingen, 28-10-2008 o Maandagavond hield de politie een 31-jarige inwoner van de gemeente Buren aan als verdachte van een schietincident eerder op de avond in Ingen. Omstreeks 19.45 uur werd aan de politie gemeld dat twee mannen beschoten zouden zijn op een terrein bij een loods aan de Rijnstraat. De twee zouden daar goederen komen halen, waarop de 31-jarige verdachte - die tevens een bekende van hen is - de mannen bedreigde met een wapen en daar vervolgens mee geschoten heeft.

Politieagenten gingen direct ter plaatse en zochten het terrein af. Beide mannen waren inmiddels weggevlucht en ook de dader bleek niet meer aanwezig. Een getuige legde op verzoek van de agenten telefonisch contact met de vermoedelijke schutter. De agenten verzochten de 31-jarige man zich te melden aan het politiebureau in Tiel. Daar voldeed de verdachte aan.

Andere agenten troffen in de omgeving twee mannen die vertelden dat op hen geschoten was. De twee, van 22 en 25 jaar en afkomstig uit de gemeente Noordwijk (ZH), hebben inmiddels aangifte gedaan. Op het terrein in Ingen zijn rechercheurs aan de slag gegaan met nader onderzoek. Van een getuige is een verklaring opgenomen en er is een sporenonderzoek gedaan.

Maandagavond werd de verdachte voor de eerste keer gehoord. De 31-jarige is in verzekering gesteld. Het vuurwapen is in de loop van de nacht aan de politie overgedragen. Vermoedelijk ligt de toedracht in de relationele sfeer. Het rechercheonderzoek en het verhoor van de verdachte gaat verder.
(08)

Laatst gewijzigd 28-10-2008 12:19 | © Regio Gelderland-Zuid |