Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Onderscheiding voor Diana Weeda

Diana Weeda ontving op 23 oktober uit handen van burgemeester Opstelten de onderscheiding 'Oog voor Rotterdam'. Deze prijs is voor Rotterdammers die zich izetten voor de leefbaarheid en veiligheid van de stad. In totaal waren er 23 kandidaten genomineerd. Het Oog van Rotterdam wordt jaarlijks aan vier personen uitgereikt.

Diana Weeda uit Hillesluis ontving uit handen van de burgemeester het 'Oog voor Rotterdam'. Zij is de drijvende kracht achter Stichting Vrouwenhuiskamer NISA. Deze stichting bevordert de ontwikkeling en integratie van allochtone vrouwen en biedt hen een veilige plek. Bij NISA kunnen vrouwen elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Diana gaat in gesprek met vrouwen die moeilijk te bereiken zijn en de Nederlandse taal slecht spreken. Zij helpt veel vrouwen uit hun isolement en biedt hen toekomstperspectief. Ze staat vrouwen met raad en daad bij en helpt ze bijvoorbeeld met de administratie of gaat mee naar het ziekenhuis als dat nodig is. "Deze mevrouw heeft een groot multicultureel hart en verdient het 'Oog voor Rotterdam' voor haar inzet voor Hillesluis.", aldus de burgemeester.

Een grote groep vrouwen van de vrouwenhuiskamer uit Hillesluis was aanwezig om Diana te feliciteren. Ook vanuit de deelgemeente Feijenoord willen we Diana van harte feliciteren met haar onderscheiding. We zijn ontzettend trots!

Diana Weeda met burgemeester Opstelten