Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Bezoek Minister Vogelaar

28 oktober 2008
Op 27 oktober bezocht minister Ella Vogelaar vier Amsterdamse buurten die zij als `prachtwijk' heeft bestempeld. In stadsdeel De Baarsjes werd zij ontvangen door de portefeuillehouder Ab Cherribi die haar introduceerde bij een aantal uitvoerders van projecten in de buurt.

Mevrouw Vogelaar bezocht Meneer de Wit, een kunstenaarswerkplaats in de Witte de Withstraat, waar zij met verschillende kunstenaars sprak. In de Krijtmolen ontmoette zij vrouwen die in de buurt actief zijn via een maatschappelijke activeringsplaats.
Tenslotte bezocht de minister de BOOT, een Buurtwinkel voor Onderwijs Onderzoek en Talentontwikkeling. Hier bieden studenten, docenten en onderzoekers van de Hogeschool Holland (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) hun expertise aan de bewoners in de buurt aan. Minister Ella Vogelaar opende de BOOT met het stuk slaan van een fles champagne op de gevel en de woorden `Ik wens de BOOT een behouden vaart'.

Deze mooie locatie in de Witte de Withstraat nummer 100 is door een samenwerking van Ymere en stadsdeel De Baarsjes gerealiseerd.

Foto minister Vogelaar opent BOOT

Foto minister Vogelaar opent BOOT