AutoRai

Dennis Retera wint race Dutch Supercar Challenge met KTM X-Bow

(10/28/2008)
KTM was afgelopen weekend opvallend aanwezig op het TT-circuit van Assen, waarbij X-Bow coureur Dennis Retera zelfs een hoofdrol voor zich opeiste. Het jeugdige racetalent wist met zijn KTM X-Bow de tweede race in de Dutch Supercar Challenge winnend af te sluiten. Een betere primeur had KTM zich niet kunnen wensen. In de paddock presenteerde KTM Nederland de X-Bow in GT4 uitvoering.

Op zaterdag reed KTM-coureur Dennis Retera, uitkomend voor het KTM-fabrieksteam, zijn X-Bow op het circuit van Assen naar een goede vijfde plaats. De tweede race in de Dutch Supercar Challenge werd zondags onder moeilijke omstandigheden verreden omdat de regen met bakken uit de hemel viel. Dennis liet zich echter niet uit het veld slaan en wist de capaciteiten van de X- Bow optimaal te benutten.

Retera startte goed en ging onder de verraderlijke omstandigheden direct de strijd aan met de koplopers. De KTM X-Bow voelde zich duidelijk thuis op het kletsnatte asfaltlint in Drenthe en de jeugdige Retera wist in ronde vijfde twee man te passeren. Vervolgens ging hij op jacht naar de leider in de wedstrijd Kees Kreijne - Aston Martin Vantage - waarbij de KTM sportscar zijn ware karakter toonde. Iedere ronde was Retera maar liefst drie seconden sneller dan Kreijne die dan ook geen enkel verweer had tegen tegen de KTM-rijder en zijn meerdere moest erkennen in Retera.

Ook na de pitstops was er geen maat op de KTM X-Bow en Retera reed de eerste overwinning op vaderlandse bodem naar huis.

Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland: âDe overwinning van Dennis heeft het potentieel van de X-Bow, ook op het circuit, overduidelijk aangetoond. De X-Bow is pas een maand in Nederland op de markt en de interesse is overweldigend. De eerste straatversie is afgeleverd en in totaal zijn er nu al tien X-Bowâs verkocht. Maar ook in autosportkringen bestaat er veel belangstelling voor de X-Bow. Wij hebben afgelopen weekend op Assen de GT4-versie van de X-Bow gepresenteerd en inmiddels is het eerste GT4 exemplaar verkocht. Daarnaast hebben meerdere rijders serieuze interesse getoond.â