Provincie Utrecht

Nieuwe toeristische toppers in provincie Utrecht

28-10-2008 -

Utrecht op de kaart zetten als een provincie waar voor toeristen veel te beleven valt. Dat is waar de provincie Utrecht zich sterk voor maakt. Reden voor GS om ruim 200.000 euro beschikbaar te stellen voor een reeks nieuwe toeristische toppers die in 2009 spelen.

Zo financiert het dagelijks bestuur van de provincie de stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort, die de omgeving rondom het kamp uit de Tweede Wereldoorlog in ere wil herstellen. Oude loopgraven die tijdens de oorlog zijn aangelegd, worden gerestaureerd. Ook het massagraf waar ruim 500 gevangenen van het Amersfoortse concentratiekamp aan hun eind zijn gekomen, wordt op een passende wijze opnieuw zichtbaar gemaakt in het landschap. Jaarlijks zijn er ruim 60.000 bezoekers bij deze bijzondere cultuurhistorische locatie in de provincie Utrecht.

Sylverstercross Soest
Ook elders Utrecht worden toeristische evenementen georganiseerd, die kunnen rekenen op financiële steun van de provincie. Zoals in Soest, waar op 31 december de atletiekwedstrijd "Sylverstercross" wordt gehouden. Nieuw is dit jaar een hardloopwedstrijd door de Lange Duinen voor bedrijven en scholieren. De provincie stelt voor dit evenement, waar circa 8000 mensen op af zullen komen, rukm 11.000 euro beschikbaar.

Nationale Sleepbootdagen Vianen
Vianen is tijdens de Hemelvaart in 2009 het decor voor de Nationale Sleepbootdagen. Meer dan 250 motorsleepboten en opduwers zijn dan te bewonderen. Nieuw is de aandacht voor extra culturele activiteiten in het programma. De provincie stelt voor deze toeristische attractie 15.000 euro beschikbaar.

Overige projecten waar de provincie Utrecht aan bijdraagt, zijn:
* Utrecht Skate Parade: recreatieve skatetocht, mei-september 2009
* Promotie Utrecht Springdance 2009 voor (buitenlandse) journalisten en programmeurs van andere dansevenementen

* Lustwarande Leeft: promotie verblijfsrecreatie op de Heuvelrug.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196