PvdA Rotterdam


PvdA wil aanpak zwakbegaafde probleemjongeren

Di 28 Okt 2008 - Redactie
PvdA wil aanpak zwakbegaafde probleemjongeren

De PvdA zal morgen bij de begrotingsbehandeling in de raadscommissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur (JOC) vragen om een gestructureerde aanpak voor zwakbegaafde probleemjongeren.

Uit onderzoek blijkt dat onder de probleemjongeren in Rotterdam relatief veel jongens zijn met een heel laag IQ. Deze jongeren met een verstandelijke beperking hebben een specifieke aanpak nodig. Jongerenwerker en PvdA-raadslid Zeki Baran: Deze zwakbegaafde jongeren zijn heel makkelijk beïnvloedbaar en erg gevoelig voor druk van groepsgenoten. Deze kinderen zijn vaak zogenaamde meelopers en worden door de echte boosdoeners gebruikt om het vuile werk op te knappen.

Baran mist een speciale aanpak voor deze groep: Zwakbegaafden hebben een heel andere aanpak nodig. Het is voor deze jongeren moeilijker om het verschil tussen goed en kwaad te zien. Deze jongeren moeten vooral weerbaarder gemaakt worden om de groepsdruk te weerstaan.

Zeki Baran zal morgen bij de begrotingsbehandeling pleiten voor extra geld om deze noodzakelijk aanpak te starten in Rotterdam.