Gemeente Zwolle

Klankbordgroep tevreden over beheersplan De Herberg

Datum uitgave persbericht: 10/28/2008

Het beheersplan voor de Herberg heeft de goedkeuring van de gelijknamige klankbordgroep, die zich daar de afgelopen tijd onder regie van de gemeente intensief mee heeft bezig gehouden. Het plan moet nog worden besproken in de zogeheten driehoek (burgemeester, politie en justitie), waarna het uiteindelijk door de gemeenteraad wordt vastgesteld. 'We zijn erin geslaagd met alle betrokken partijen sluitende afspraken te maken', aldus een van de leden van de klankbordgroep.

De klankbordgroep, die sinds november 2007 actief is, heeft naast het adviseren over het beheersplan op constructieve wijze voorstellen voor de nieuwbouw en de inpassing van het gebouw in haar omgeving besproken en heeft voorstellen gedaan voor een aantal te nemen maatregelen.

Beheersplan

Doel van het beheersplan is om door middel van een samenhangend pakket maatregelen overlast te voorkomen en terug te dringen binnen, rond en in de omgeving van De Herberg. Als er sprake is van overlast is duidelijk beschreven welke partijen welke actie dient te nemen gericht op het voorkomen of terugdringen van de overlast. In het beheersplan voor De Herberg is de functie, de doelgroep en de werkwijze van de voorziening beschreven. Daarnaast zijn in het beheersplan maatregelen, regels en sancties vastgelegd ten aanzien van het voorkomen en terugdringen van overlast en ander ongewenst gedrag van de doelgroep van de voorziening. Tot slot wordt per betrokken partij beschreven welke taak zij vervult.

Locatiebesluit 2006

Ten tijde van het locatiebesluit in 2006 voor de nieuwbouw van de voorziening voor dak- en thuislozen De Herberg aan de Nijverheidstraat heeft de gemeenteraad aangeven dat belanghebbenden nauw betrokken moeten worden bij de bouwplannen. Al eerder had de wijk Holtenbroek aangegeven hierin een actieve bijdrage te willen leveren.

Breed vertegenwoordigd

De klankbordgroep De Herberg is samengesteld uit een brede vertegenwoordiging van belanghebbenden: vertegenwoordiger(s) van de bewoners Holtenbroek en Dieze, de Kamer van koophandel namens de ondernemers van de Burgemeester Roelenweg, de winkeliersvereniging Holtenbroek, het Deltion College, Politie IJsselland (district Midden) en het CIBAP Vakcollege. Daarnaast hebben de initiatiefnemer, Stichting De Herberg (het RIBW en de samenwerkende corporaties -) en de gemeente zitting in de klankbordgroep.

Klankbordgroep

Met het advies over het beheersplan zijn werkzaamheden van de klankbordgroep beëindigd. Kort voor de opening van De Herberg in het nieuwe gebouw zal een begeleidingscommissie worden ingesteld, die toeziet op het actueel houden van het beheersplan en de uitvoering van het beheersplan. Op dat moment zal een eventueel al geactualiseerd beheersplan worden besproken in een overleg tussen de burgemeester (als korpsbeheerder), de officier van Justitie en de commissaris van de Politie en worden vastgesteld door het college. Dan zal ook een publieksversie van het beheersplan worden gemaakt.

Website

Donderdag 30 oktober wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van De Herberg. In het 3e kwartaal van 2009 zal de Herberg haar deuren openen in een nieuw gebouw aan de Nijverheidstraat. Gedurende de bouw kunt u via de website www.herbergzwolle.nl op de hoogte blijven van de voortgang.