Openbaar Ministerie


* >Verdachten misdaadorganisatie in bewaring gesteld

Verdachten misdaadorganisatie in bewaring gesteld

28 oktober 2008 - Landelijk Parket

De rechter-commissaris in Breda heeft vandaag drie verdachten in bewaring gesteld, die vorige week zijn aangehouden vanwege betrokkenheid bij een internationale misdaadorganisatie. Twee hoofdverdachten die op Curaçao werden aangehouden zijn gisteren en vandaag overgebracht naar Nederland. Een derde hoofdverdachte verblijft in afwachting van zijn uitlevering nog in Zuid-Spanje.

Het onderzoek door de Nationale Recherche richt zich op een criminele organisatie die zich bezig houdt met de exploitatie van drugslaboratoria, de import van chemicaliën voor de productie van synthetische drugs en witwassen. De Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) wordt ondersteund door de FIOD- ECD.

In het onderzoek is op Curaçao is nauw samengewerkt met het Openbaar Ministerie in Willemstad, het Recherche Samenwerkings Team ( RST), een samenwerkingsverband van de politie op de Nederlandse Antillen, Aruba en het Korps landelijke politiediensten (KLPD), en het Korps Politie Curaçao.