Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Red Hat en Accenture kondigen Open Source Conference 2008 aan

Op de eerste editie van dit jaarlijkse event in Nederland zijn hoofdsprekers onder andere Alfresco, RackSpace, Pentaho, iTricity, IBM en EnterpriseDB. Red Hat en Accenture zijn de platinum sponsors.

Amersfoort, 16 september 2008 --- Dinsdag 28 oktober vindt de eerste editie van de Open Source Conference in Nederland plaats. De jaarlijkse conferentie, in de Westergasfabriek in Amsterdam, richt zich op het gebruik van opensourcesoftware in de enterprise-omgeving en geeft klanten en partners inzicht in de laatste ontwikkelingen en praktische toepassingen op het gebied van opensourcesoftware.

Bezoekers kunnen tijdens het event lezingen en praktijkpresentaties bijwonen. Initiatiefnemers van de conferentie zijn de opensourceleverancier Red Hat en adviesorganisatie Accenture. Aan de hand van praktijkvoorbeelden willen we laten zien dat opensourcesoftware klaar is voor gebruik in een enterprise-omgeving. Nederlandse ondernemingen, zoals SNS, zullen praktische informatie geven over de invloed van open source , aldus Dirk-Peter van Leeuwen, senior director Central and Eastern Europe bij Red Hat.

Michael Widjaja, partner bij Accenture en verantwoordelijk voor de Nederlandse Technologie Architectuur praktijk: We zien een toenemende vraag in de markt naar opensourcesoftware. Landen als Brazilië, Spanje en Amerika zijn voorloper op dit gebied, maar in Nederland zijn we bezig met een inhaalslag. Voor bedrijven die overwegen over te stappen naar open source of op zoek zijn naar meer informatie willen we een platform creëren. Een platform waar bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Met als uiteindelijk doel om met behulp van innovaties, zoals open source, de prestaties van bedrijven te optimaliseren.

Ook onderzoeksbureau Gartner ziet de toenemende vraag naar het gebruik van opensourcesoftware. Zij voorspelde recentelijk dat 80 procent van alle commerciële software-elementen in 2012 uit opensource-elementen bestaat. Widjaja: Vanuit Accenture zijn nu al 3.000 mensen wereldwijd met de implementatie van open source bezig. Voordelen van het gebruik van open source zijn onder andere de verlaging van operationele kosten, het vermijden van een vendor lock-in en de mogelijkheid om investeringen in licenties te vermijden door support in subscription vorm af te nemen. We zien steeds vaker dat deze aspecten de doorslag geven voor de keuze voor een oplossing gebaseerd op opensourcesoftware .

Programma en sprekers

Tijdens de conferentie zal een aantal sprekers, van ondermeer Alfresco (Enterprise Content Management), RackSpace (managed hosting), Pentaho (Business Intelligence), iTricity (Cloud Computing), IBM (open desktop en platformen) en EnterpriseDB (database platform) inzicht geven in de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Voor het volledige programma, zie www.opensourceconference.nl. Deelname is gratis en pre-registratie gaat via de website. Open Source Conference 2008 wordt gehouden in de Westergasfabriek te Amsterdam, Pazzanistraat 41.

Over Accenture

Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen hun ambities te realiseren en tastbaar resultaat te leveren. Dankzij diepgaande kennis van de markt, een wereldwijd netwerk én bewezen ervaring in consulting, technology en outsourcing, kan Accenture de juiste mensen, vaardigheden, allianties en technologieën inzetten. In 49 landen, verdeeld over 110 kantoren, werken ca. 175.000 medewerkers. Daarvan werken er 2500 in Nederland. De wereldwijde omzet bedraagt 19.7 miljard dollar over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2007. Zie ook www.accenture.com en www.accenture.nl.

Over Red Hat, Inc.

Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 50 vestigingen over de hele wereld. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met haar besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de JBoss Enterprise Middleware Suite. Red Hat biedt haar klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Achter de software van Red Hat schaart zich een grote community met meer dan 100.000 zogeheten communicators.

CIO s hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de vierde maal op rij verkozen als meest gewaardeerde leverancier van enterprise software. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Anke van Heerebeek

T +31 (0)20 421 0565

E anke@l-dj.nl