Ingezonden persbericht


Persbericht 23 oktober 2008

Radio 5 overhandigt Oeuvreprijs aan Cliff Richard

Dinsdag 28 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur Sir Cliff op Radio 5

Zanger Cliff Richard ontvangt donderdag 23 oktober de Radio 5 Oeuvreprijs. Presentator Hijlco Span vliegt hiervoor speciaal naar Londen. Radio 5 luisteraars kunnen het verslag van de uitreiking dinsdagmiddag 28 oktober beluisteren in het programma Plein 5 (NCRV). Het programma staat die dag geheel in het teken van Sir Cliff.

Naast de overhandiging van de Radio 5 Oeuvreprijs zendt Plein 5 een interview uit met de Britse zanger en een compilatie van het eenmalige concert dat Cliff Richard in 2005 gaf, samen met het Metropole Orkest in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De uitzending hiervan is tussen 14.00 en 16.00 uur op de nostalgische zender.

Aanleiding voor de toekenning van de Radio 5 Oeuvreprijs is het 50-jarige artiestenjubileum van Cliff Richard. Het bijbehorende prijzengeld, een bedrag van 5.000 euro, schenkt Sir Cliff aan de strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Na Eddy Christiani in 2007 is Cliff Richard de tweede artiest die de Radio 5 Oeuvreprijs ontvangt.

Radio 5 Oeuvreprijs

De Radio 5 Oeuvreprijs is een initiatief van Radio 5 en wordt uitgereikt aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De onderscheiding bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel.

Radio 5

Radio 5 is de zender met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service. Radio 5 richt zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Open Huis (EO) en Familie Nederland (RVU) met bekende radiopersoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe, Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Voor meer informatie: www.radio5.nl



Ingezonden persbericht