OHRA houdt de zorgpremie voor 2009 gelijk

28/10/2008 06:00

Creative Venue BV

Arnhem, 28 oktober 2008

OHRA houdt de zorgpremie voor 2009 gelijk

OHRA houdt de individuele jaarpremie van de basisverzekering 2009 gelijk aan die van 2008. Deze komt opnieuw uit op 1129,92 euro (maandpremie: 94,16 euro). Door goede zorginkoop en interne kostenbesparingen blijft de premie van een groot deel van de aanvullende zorgverzekeringen, ondanks een verwachte zorginflatie in 2009 van 6%, gelijk. De OHRA polis is een restitutiepolis waarbij volledige vrijheid in het kiezen van de zorgverlener is verzekerd.

Naast de basisverzekering biedt OHRA volgend jaar wederom zes levensfase georiënteerde aanvullende verzekeringspakketten die op maat zijn samengesteld voor vrijgezellen, studenten, samenwonenden, jonge gezinnen, gezinnen met oudere kinderen en ouders bij wie de kinderen de deur uit zijn. Uniek voor verzekerden is de OHRA Meegroeiservice. Verzekerden kunnen in de loop van het jaar één maal kosteloos switchen van aanvullende verzekering, wanneer zich een wijziging voordoet in hun levenssituatie. Dit voorkomt dat zij zich nodeloos verzekeren voor zorg waar zij geen gebruik van zullen maken.

De reeds bestaande vergoedingen in de aanvullende verzekeringen blijven gelijk. Nieuw in de aanvullende verzekering is onder meer de vergoeding van EHBO cursussen voor de doelgroepen jonge gezinnen, gezinnen en 50 plussers. Ook podologie wordt in 2009 vergoed door de direct verzekeraar. OHRA hanteert geen medische selectie, met uitzondering van de zwaardere tandartsverzekeringen (vanaf TandenGaaf 500).

Collectief

OHRA bouwt haar samenwerking met collectiviteiten verder uit. De betrokken collectiviteitkortingen op de basispremie verschillen per partner en lopen voor consumenten op tot 10% per jaar. Bij werkgevers die een collectieve overeenkomst met OHRA hebben gesloten of nog gaan sluiten, zet OHRA fors in op het stimuleren en waar nodig het stap voor stap ontwikkelen van integraal gezondheidsmanagement. Dat doet OHRA in 2009 met een vast kernteam leveranciers die borg staan voor laagdrempelige en goed georganiseerde integrale zorgverlening.

Bijlagen:


- Premieoverzicht OHRA zorgverzekering en aanvullende zorgverzekeringen


- Lijst met vergoedingenoverzicht per aanvullende zorgverzekering

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ohra.nl/zorg