Dexia Bank


Slovensko

De commerciële bankactiviteit van Dexia Banka Slovensko (DBS), de Slowaakse dochter van Dexia, werd de voorbije maanden getroffen door een buitensporig muntrisico, opgebouwd door sommige professionele cliënten.

28/10/2008
Gereglementeerde informatie* - Brussel, Parijs, 28 oktober 2008 - 7.30 uur

De commerciële bankactiviteit van Dexia Banka Slovensko (DBS), de Slowaakse dochter van Dexia, werd de voorbije maanden getroffen door een buitensporig muntrisico, opgebouwd door sommige professionele cliënten. De ongewone volatiliteit op de wisselmarkten heeft het vermogen van de cliënten om te voldoen aan margin calls aangetast en is nadelig uitgevallen voor de activiteit van deze cliënten.

Het verlies zal grotendeels worden gedragen door Dexia Kommunalkredit Bank (DKB), de meerderheidsaandeelhouder van DBS, en zal weining impact hebben op de financiële positie van DBS. Dexia en Kommunalkredit Austria, de twee aandeelhouders van DKB, zullen zorgen voor het vereiste kapitaal om zo de kapitaalpositie van DKB volledig te herstellen.

De negatieve impact wordt geraamd op ongeveer 82 miljoen EUR op het niveau van de moedermaatschappij Dexia, i.e. aandeel van derden niet meegerekend. Het verlies zal voornamelijk in de resultaten van het derde kwartaal 2008 geboekt worden.

Als gevolg van deze gebeurtenissen werden de heer Pavol Durinik, de ceo van DBS, en de heer Reinhard Platzer, de voorzitter van de raad van bestuur van DBS, vervangen door respectievelijk de heer Marc Lauwers en de heer Hugo Lasat.

Dexia Banka Slovensko telt 54 kantoren, 200 000 cliënten en meer dan 800 werknemers. De Bank is actief op het vlak van public finance (vooraanstaande rol met een marktaandeel van 60 %) and wholesale banking en in het domein van het retailbankieren, waar ze een marktaandeel bezit van 4-5 %.


* Dexia is een beursgenoteerd bedrijf. Dit persbericht bevat informatie die onderworpen is aan de transparantievoorschriften.