KNSB

AEGON Junior Schaatsspelen met Barbara de Loor in Baambrugge

publicatie: 25-10-2008

Hoogland (KNSB) - Het uitblijven van een `echte winter' mag geen reden zijn dat kinderen niet meer in aanraking komen met de schaatssport. Daarom heeft de KNSB samen met sponsor AEGON vorig jaar de AEGON Junior Schaatsspelen geïntroduceerd. Een initiatief, waarbij in een dorp of stad synthetisch schaatsbaan wordt neergelegd, waarop kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar een fantastische schaatservaring kunnen opdoen. Na het succesvolle eerste jaar, waarbij iedere week een basisschool werd bezocht, wordt dit jaar de samenwerking gezocht met schaatsverenigingen en ijsclubs.

Na een try-out in Ter Aar en de kick-off tijdens de KNSB Schaats Open Dag op 22 oktober in Heerenveen en Nieuwegein zijn de AEGON Junior Schaatsspelen de komende week in Baambrugge. De synthetische schaatsbaan ligt van woensdag 29 oktober tot en met zaterdag 1 november voor het Dorpshuis. Naast vrijschaatsmogelijkheden zal Barbara de Loor op vrijdag 31 oktober schaatslessen verzorgen aan de basisschoolleerlingen uit Baambrugge en omstreken (van 09.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur). Woensdag 29 en donderdag 30 oktober verzorgt de 100-jarige IJsclub Baambrugge de schaatslessen. Donderdagavond is er van 18.30 tot 20.30 zelfs een discoavond. De AEGON Junior Schaatsspelen in Baambrugge worden op zaterdag 1 november afgesloten met jeugdschaatsen voor de leden van de IJsclub Baambrugge (09.00-10.30) en vrijschaatsen voor alle kinderen uit Baambrugge (10.30-12.00). Voor het totale programma kijk op aegonjuniorschaatsspelen.nl

De KNSB en AEGON zijn ervan overtuigd dat de AEGON Junior Schaatsspelen een goede manier zijn om de jeugd enthousiast te maken voor de schaatssport, waardoor in de toekomst nieuwe talenten kunnen opstaan die in de voetsporen zullen treden van Sven Kramer en Ireen Wüst. Ook past het project perfect bij de vraag naar voorbeelden van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.

Gedurende het winterseizoen wordt de synthetische schaatsbaan elke week bij een andere schaatsvereniging/ijsclub neergelegd. Voor het seizoen 2008-2009 zijn nog enkele plaatsen vrij.

Voor de AEGON Junior Schaatsspelen kunnen belangstellende schaatsverenigingen/ijsclubs contact opnemen met Ellen Reijmer van de KNSB: mailto:aegonjuniorschaatsspelen@knsb.nl Bellen mag ook: 033-4892000.

Klik hier voor meer informatie >>> Zie het origineel