Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort dinsdag 28 oktober 2008

Geslaagde oefening brandweer en politie in café Bubbles

In de nacht van zaterdag op zondag hebben brandweer Amersfoort en de politie rond half vier een geslaagde (brand)oefening gehouden in café Bubbles aan de Lavendelstraat. Er werd een brand gesimuleerd waarna het personeel van het café moest beginnen met het ontruimen van het pand. Er waren op dat moment circa 100 mensen in het pand aanwezig. Politie en brandweer houden jaarlijks een dergelijke oefening in een horecagelegenheid.

Bij aankomst van de brandweer was het pand zo goed als ontruimd zodat ze vrijwel direct met het blussen kon beginnen. De politie zette een deel van de Lavendelstraat af en verwijderde een aantal lastige klanten. Dit betrof in werkelijkheid een aantal mensen dat voor de oefening gevraagd was om tegen te werken bij de ontruiming. Naast een oefening voor de brandweer en politie zelf is het voor het personeel van een horeca-onderneming een gelegenheid om te oefenen met het ontruimen van het pand.

Om 5.12 uur kwam het signaal 'brand meester' en is de oefening afgerond. Om 5.30 was de Lavendelstraat weer vrij toegankelijk.

Noot voor de redactie,