Ingezonden persbericht


Persbericht

PvdA Jongeren Rijnmond zeggen tegen PvdA: stop de aanleg van de A4!

Rotterdam- De Jonge Socialisten Rijnmond vinden dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met het gedonder over de A4 tussen Schiedam en Delft. Aangezien de A4 het fileprobleem alleen maar groter maakt, roepen we alle verstandige politici op nu eens te stoppen met dit prestigeproject! Ons alternatief: stop het geld in gratis én beter openbaar vervoer. Al meer dan 50 jaar wordt er gepraat over de aanleg van de A4. Dat de weg er nog niet ligt heeft te maken met de doorsnijding van het unieke natuurgebied Midden-Delfland. Daar valt nog wat voor te zeggen als die weg zou doen waarvoor die zou moeten worden aangelegd: het oplossen van files.
Alle onderzoeken wijzen uit dat de aanleg van extra wegen in het algemeen ­ en de A4 in het bijzonder ­ alleen maar veel meer verkeer zullen aantrekken. Hierdoor zullen de files rond Rotterdam niet oplossen. Integendeel; de complete ring zal vast komen te staan tijdens de spits.
De aanleg van de A4 is dus complete geldverspilling en het is dan ook onbegrijpelijk dat de regering ­ onze eigen PvdA incluis op landelijk én plaatselijk niveau ­ zo krampachtig vasthoudt aan die A4. Wij roepen daarom alle politici met een gezond verstand, en onze eigen PvdA in het bijzonder, op om de aanleg van de A4 te blokkeren. Nu is de discussie weer opgelaaid door de ChristenUnie, die met het idee komt om een tunnel onder Midden-Delfland aan te leggen, zodat de weg niet meer te zien en te horen is. Natuurlijk steunen wij ook dit onderzoek van de ChristenUnie. Dit zorgt immer voor extra vertraging en vergroot de kans dat het project zo duur wordt dat de weg alsnog zal worden afgeblazen. Veel beter zou het zijn om het openbaar vervoer gratis te maken én fors te verbeteren. Dat is de enige mogelijkheid om het fileprobleem in de Randstad op te lossen. Begin ermee om de sporen tussen Delft en Schiedam te verdubbelen naar vier sporen. Hierdoor kan er elke drie minuten een trein rijden: enorme capaciteit én een enorm aantrekkelijk alternatief voor de auto.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht