Ingezonden persbericht


Persbericht

Information Builders maakt business intelligence toegankelijk voor niet-technische gebruiker

InfoAssist biedt eindgebruikers ad hoc-rapportages op maat

Amstelveen, 28 oktober 2008 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, presenteert zijn vernieuwde rapportageoplossing WebFocus InfoAssist. Information Builders richt zich hiermee op de niet-technische gebruiker binnen een organisatie. De toepassing geeft gebruikers op eenvoudige wijze toegang tot een krachtige query-, rapportage- en analysetool die het mogelijk maakt sneller beslissingen te nemen op uitvoerend en strategisch niveau. De toepassing is gebaseerd op AJAX-technologie en biedt de vertrouwdheid van een Microsoft Office gebruikersinterface. Gebruikers vanuit de gehele organisatie hebben via het intranet toegang tot deze interactieve webapplicatie en zijn niet afhankelijk van lokaal geïnstalleerde software.

InfoAssist is de eerste business intelligence tool voor thin clients die in één interface de functionaliteit van een Windows-applicatie combineert met ad hoc query, rapportdesign en cube browsing. De oplossing versterkt de kracht van het huidige WebFocus Managed Reporting door gebruikers te voorzien van geavanceerde, doch simpel in gebruik, op maat gemaakte rapportagemogelijkheden. Medewerkers zijn voor geavanceerde rapportages niet langer afhankelijk van IT-ers maar hebben met InfoAssist zelf toegang tot alle functionaliteit om eenvoudig de meest complexe rapportages en analyses te creëren. InfoAssist ondersteunt naast alle (niet) relationele databases ook alle OLAP-bronnen en multidimensionale databases, inclusief SAP Business Information Warehouse, Oracle Hyperion Essbase en Microsoft Analysis Services.

Met WebFocus InfoAssist zijn gebruikers in staat om snel en gemakkelijk:

§ complexe rapporten, grafieken en documenten te genereren vanuit elke informatiebron binnen een organisatie zonder tussenkomst van IT-ers;

§ basistaken als het bouwen van een simpele query snel af te handelen;

§ door te stromen naar meer verfijnde activiteiten als het delen en publiceren van documenten;

§ rapporten om te zetten naar grafieken, en omgekeerd, met een druk op de knop;

§ rapporten en grafieken gelijktijdig te creëren en analyseren en gebruik te maken van geavanceerde presentatieopties om data vanuit verschillende perspectieven te bekijken;

§ rapportages op te slaan in diverse formaten als HTML, PDF of PowerPoint maar ook in het WebFOCUS Active Reports-formaat voor offline analyses.

Information Builders biedt organisaties ondersteuning om de toegang tot databases eenvoudiger te maken, aldus Gerald Cohen CEO Information Builders. Met InfoAssist hebben we een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing ontwikkeld die organisaties helpt om te gaan met de dagelijkse uitdagingen die traditionele ad hoc-rapportages met zich meebrengen.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende softwareontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise business intelligence- en integratiesoftware. Hiermee wordt bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Naast eigen productontwikkeling heeft Information Builders een wereldwijd partnernetwerk waarmee innovatieve BI-tools worden ontwikkeld. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en 350 zakenpartners.

WebFocus is een schaalbare en gebruiksvriendelijke business intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.

iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf integreren. Onder het motto Uw bedrijf. Geen belemmeringen. maakt Information Builders meer bedrijfsgegevens beschikbaar dan andere BI-aanbieders

# # # #

Voor meer informatie kijk op www.informationbuilders.nl of neem contact op met:

Zeno Group

Eva Zaalberg

t: 020 30 10 989

e: eva.zaalberg@zenogroup.com