Driekwart vrouwen date alleen met langere man


Man behoudt voorkeur voor blond en sexy

OOSTERHOUT, 20081028 -- Hoewel er aan het innerlijk van de mens nog altijd meer waarde wordt gehecht dan aan het uiterlijk blijken er achter sommige clichés nog altijd harde feiten schuil te gaan. Vrouwen daten nog steeds liever niet met een man van gelijke lengte. Maar liefst 76 procent van de dames laat weten dat de ideale partner beslist langer moet zijn dan zijzelf. En de heren? Die gaan nog steeds voor blond en sexy. Dit blijkt uit cijfers welke Online Magazine Singlessite.nl ontving van de relatiesite be2.nl.

Clichés
Niet alleen vrouwen hebben last van hardnekkige voorkeuren, ook de mannen weten er wel raad mee. Daar waar de meeste vrouwen vallen voor een lange aantrekkelijke adonis, geven de mannen (73%) aan dat ze spontane, sexy vrouwen mét een blonde haarkleur uitermate geschikt vinden voor een serieuze relatie of het moederschap. De introverte brunette en de ietwat gedrongen kleine man hebben het dus maar lastig op de relatiemarkt met al deze ingesleten clichés.

Uiterlijke schijn
Hoewel uit deze cijfers blijkt dat uiterlijkheden in hoge mate bepalend zijn tijdens de partnerselectie, blijft men behoorlijk eensgezind over het principe dat het innerlijk op de eerste plaats komt. Ruim 76 procent geeft een date zelfs een tweede of derde kans ondanks een tegenvallend uiterlijk tijdens de eerste ontmoeting. Zo lang de klik aanwezig is ziet men nog volop mogelijkheden om een potentiële relatie te verkennen.

Metamorfose
Als men elkaar eenmaal gevonden heeft bestaat er relatief weinig behoefte om de look van de ander eens even flink te restylen. Weinigen suggereren de plastisch chirurg als de ander problemen heeft met bepaalde lichaamsdelen en ook een modebewuste look staat niet erg hoog op het prioriteitenlijstje. Leven en laten leven lijkt het motto. Slechts 7 procent vindt het nodig om zijn of haar nieuwe geliefde mee naar de hipste winkels te tronen omdat men er zelf altijd volgens de laatste mode bijloopt.