Ingezonden persbericht


Belangenbehartiging huurders goed voor alle partijen

28 oktober 1e ledenvergadering huurdersvereniging Wognum e.o.

Een goede verstandhouding tussen huurder en verhuurder is onmisbaar voor optimaal woonplezier. Wooncompagnie en de Huurderskoepel Schagen e.o. zijn daarom zeer verheugd met de oprichting van de nieuwe huurdersvereniging voor Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West. Op dinsdag 28 oktober vindt de eerste ledenvergadering plaats. Hoe meer bezoekers hoe beter.

De huurdersvereniging maakt zich sterk voor de belangen van haar leden, de huurders. Namens hen voert de vereniging gesprekken met Wooncompagnie over zaken als beleid, onderhoud, betaalbaarheid, woningkwaliteit en de leefbaarheid in de wijk.

Anderzijds is de vereniging voor Wooncompagnie weer een ideaal instrument om haar primaire doel te realiseren: haar huurders actief helpen aan maximaal woon- en leefplezier. Een open verstandhouding met ruimte voor elkaars ideeën is daarvoor een must. Het initiatief vanuit de bewoners voor de nieuwe huurdersvereniging is daarom meteen opgepakt.

Van harte uitgenodigd
De eerste ledenvergadering, die plaatsvindt vanaf 19.30 uur in café Stam te Wognum, staat vooral in het teken van de oprichting. De huurders hebben de agendapunten al ontvangen. Wooncompagnie wil graag benadrukken dat ál haar huurders uit de betreffende regio van harte zijn uitgenodigd, dus uit Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West. Na de afsluiting rond streeftijd 21.00 uur kan gezellig met elkaar kennisgemaakt worden.

Lidmaatschap
Hoe meer leden de huurdersvereniging telt, hoe beter zowel individuele als collectieve belangen behartigd kunnen worden. Natuurlijk is er dinsdagavond ook gelegenheid tot inschrijving. Lidmaatschap kost slechts E 6,- per jaar. Huurders die meer willen doen dan enkel contributie betalen, kunnen informatie krijgen over de mogelijkheden om actief een steentje bij te dragen binnen de vereniging.

Voor meer informatie en aanmelding van lidmaatschap kunnen huurders ook altijd contact opnemen met Wooncompagnie via het Telefonisch Informatie Punt, telefoon 0900 20 22 373 (lokaal tarief).

---- --