Gemeente Delft

25.000 euro voor digitaal architectuurcentrum

Het college stelt het resterende architectuurbudget van 25.000 euro beschikbaar voor het subsidiëren van een digitaal architectuurcentrum.

Het architectuurcentrum brengt architectuur in de ruimste zin van het woord onder de aandacht. Door kennis over architectuur te verspreiden en de discussie hierover te bevorderen, kan het centrum een bijdrage leveren aan hoogwaardige architectuur. Het centrum is bedoeld voor zowel alle inwoners en bezoekers van Delft, als voor professionals die zich met de gebouwde omgeving bezighouden en het onderwijsveld.

Met het architectuurprogramma van Delft Design (vereniging voor Delftse ontwerpers en architecten) in TOP, fungeert TOP feitelijk al als architectuurcentrum. Met de subsidiering van een digitaal architectuurcentrum wil het college bij dit initiatief aansluiten. Een van de mogelijke activiteiten van het centrum wordt een jaarlijks te organiseren van de 'Dag van de Architectuur', die in 2008 voor het eerst door Delft Design samen met TOP is georganiseerd.

De gemeente heeft architectuur al jaren hoog in het vaandel. Met de aanvullende subsidie van de gemeente wordt het mogelijk om het architectuurcentrum steviger neer te zetten. De afgelopen jaren zijn diverse subsidieverzoeken met betrekking tot architectuur gehonoreerd. Ook kan de gemeente er voor kiezen innovatieve en hoogwaardige architectuur te stimuleren door eisen voor hoogwaardige architectuur op te nemen in beeldkwaliteitplannen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft