Ingezonden persbericht


EO LANCEERT BIJBELTEKST-WIDGET

Tijdens de Bijbeltiendaagse lanceert de EO op internet een bijbeltekst-widget*. Met behulp van deze nieuwe widget krijgen gebruikers elke dag automatisch een andere bijbeltekst op hun persoonlijke site of blog, met daarbij een kleine overdenking en een gebedspunt. Gebruikers van bijvoorbeeld Hyves, iGoogle of WindowsLive installeren de widget met een paar kliks vanaf www.eo.nl/bijbelwidget.

De EO sluit ook op andere manieren aan bij de Bijbeltiendaagse. Zo zendt de EO, samen met de NCRV, vanavond om 20.30 uur voor de vijfde keer de Nationale Bijbeltest uit. Aan de hand van 36 vragen worden bekende en onbekende Nederlanders getest op hun bijbelkennis. Gedurende dezelfde week publiceert omroepblad Visie diverse artikelen over bijbellezen.


* Een widget is een eenvoudig grafisch onderdeel van een site. De inhoud van deze internettoepassing wordt vanuit andere sites geladen. Bekende bestaande widgets (soms gadgets geheten) zijn filmpjes van Youtube. De widgets kunnen bekeken worden zonder de persoonlijke pagina te verlaten.


---

Noot voor redactie,