Ingezonden persbericht


Persbericht

Oplossing fileprobleem nabij

Ewijk- Eindelijk is de oplossing van het fileprobleem gevonden. De Ewijkse schrijver Ger Reedijk heeft de ultieme oplossing gevonden. Met het creëren van halve vrije dagen en mede daardoor een automatische spreiding van werktijden behoort het fileprobleem binnenkort tot het verleden.

De oplossing:


1. 10% minder verkeer in de spits (traject gericht) en het fileprobleem is opgelost.


2. Hoe realiseer je dat?


3. Creëer een halve vrije dag in de week (3 a 4 uur) voor de filerijder wiens werk het toelaat.


4. 10% werkt niet op de maandagochtend


5. 10% werkt niet op de maandagmiddag


6. 10% werkt niet op de dinsdagochtend enz. enz.

Maandag t/m vrijdag maakt 10x10% = 100%. Na een week schuift de halve vrije dag op. Degene die maandagochtend vrij had heeft nu maandagmiddag vrij enz enz

Indien wenselijk en uitvoerbaar kunnen de 3 a 4 uur vrij per week verspreid over de overige werkdagen worden ingehaald of opgenomen worden als vrije tijd.

Om dit idee van de grond te krijgen mag van regeringswege over deze verschoven werktijden belastingtechnisch een tegemoetkoming verwacht worden.

De 3 a 4 uren vrij die op andere momenten van de week worden ingehaald, kunnen ook bijdragen tot een spreiding van werktijden.

Zo zal de één wat eerder willen beginnen en de ander weer wat langer doorgaan, waardoor automatisch een spreiding van verkeer verwezenlijkt wordt

Het aantal uren oponthoud per week t.g.v. de files zijn er gemiddeld veel meer dan de 3 a 4 uur welke verspreid over de week worden ingehaald.

De noodzaak van drastische maatregelen is evident. De economische schade ten gevolge van de files gaat richting een miljard euro per jaar. De ergernis die niet in geld valt uit te drukken moet tot het verleden gaan behoren. Tevens zal het terugdringen van de files bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot.


---

Contactinformatie Ger Reedijk

De Uilenburg 32

6644 BS Ewijk

0487-848468

06-30000761

Ger.reedijk@chello.nl