Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 28 oktober 2008

PvdA schrikt van beloning Tariq Ramadan

PvdA-raadslid Peggy Wijntuin wil opheldering over de honoraria van Tariq Ramadan. De gasthoogleraar aan de Erasmus Univeristeit werkt voor zowel de universiteit als de stad. Het is echter onduidelijk wat hij eigenlijk totaal verdient.

Wijntuin: 'Het is op dit moment onduidelijk wat de heer Ramadan nu precies als persoon ontvangt. Dit wil ik graag weten. De signalen die ik nu krijgt, doen mij een beetje schrikken. Ik vind een uurloon van ¤ 290,- plus allerrlei onkosten aan de hoge kant voor iemand die eerder heeft aangegeven dat hij de handen van het stadsbestuur niet op elkaar weet te krijgen voor zijn werk.'

Ramadan stelde namelijk in september dat hij geen feedback over zijn ideeën en acties krijgt van het stadsbestuur. Wijntuin stelde daarom in september al vragen over het functioneren van dhr. Ramadan.

Zij wil de huidige situatie nu zo snel mogelijk bespreken in de commissie MVP. 'Zijn tijdelijke contract loopt binnenkort af, we zullen dus nu moeten bepalen of we wel met hem verder willen,' aldus Wijntuin.

Meer informatie:

Peggy Wijntuin, 06-47510923

Winfred van den Bor
Beleidsmedewerker
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 2105, 06-22 207 541
wvdbor@stadhuis.rotterdam.nl