Ingezonden persbericht


Onderschrijft ook Microsoft nu 'het gelijk' van Covide?

Barneveld - 28 oktober 2008 - Na Google en Salesforce heeft zelfs Microsoft zich nu bekeerd tot het SaaS-model. Is dit na 10 jaar het gelijk van Covide?

Het kan raar lopen in de wereld. Helemaal in die van ICT. Toen Terrazur in 2003 was genomineerd voor de ICT Company Award vanwege het door haar ontwikkelde Covide, was een afweging van één van de juryleden om de prijs NIET toe te kennen, dat het nog minstens tien jaar zou duren, voordat de wereld aan zo'n innovatieve oplossing toe zou zijn.

Anno 2008 is Google niet alleen meer betrouwbaar en logisch vanwege haar zoekmachine, maar ook vanwege de strategische keuze van pure webtechnologie, die tot uiting komt in bijvoorbeeld Google Docs. Salesforce is wereldwijd zelfs marktleider als het gaat om CRM en is uitsluitend webbased!

Vandaag lezen we op NUzakelijk: "Windows Azure is het nieuwe toverwoord voor Microsoft. Waar tot op heden software altijd op eigen pc's of servers geïnstalleerd werd, is dat in 2009 voorgoed voorbij. ... Met Azure meent de softwaregigant met 'cloud computing' het wiel opnieuw te hebben uitgevonden. "Cloud computing zet voor de komende vijftig jaar de trend." (einde citaat) Bijna tien jaar na de start van de ontwikkeling van Covide door Terrazur, heeft Microsoft nu met Azure dezelfde richting gekozen.

Toch lijken er vooralsnog een aantal verschillen te constateren tussen de oplossing van Covide en die van Microsoft:
* Covide is geheel Open Source, waardoor gebruikers nooit van Covide of haar leveranciers afhankelijk hoeven te worden.
* Bij Covide werken alle onderdelen standaard optimaal met elkaar samen, waardoor zonder meerkosten een enorme kostenbesparing én efficiencywinst wordt behaald.
* Covide integreert uit principe oplossingen van anderen, waar Microsoft gebruikers juist dwingt om alleen met haar producten te werken. De versies voor Unified Commuications van beide bedrijven spreken wat dit betreft voor zich. Wat er nu moet gebeuren met het partnerkanaal, dat Microsoft al die jaren zo trouw van klanten heeft voorzien, is op dit moment overikgens niet duidelijk.

Over Covide
Volledig geïntegreerd communicatie en met elkaar samenwerkend via Groupware - CRM - VoIP telefooncentrale - CMS met geïntegreerde zoekmachinemarketing Covide is altijd en overal via het internet beschikbaar Covide claimt 30% meer productiviteit tegen aanzienlijk lagere bedrijfskosten door de handig samenwerkende programma's en processen

Covide's oplossingen werken cross platform (Windows, Apple, Linux). Covide is in het Engels en Nederlands beschikbaar en helemaal Open Source!

Contactpersoon: Willem Massier

Covide / Terrazur
T. 0342-450930 / 490364
E. wmassier@covide.nl
I. www.covide.nl