Persbericht

Rotterdam, 28 oktober 2008

Intentie tot wijziging vastgoedportefeuille Progress


· Raad van Bestuur Progress stemt in met plan van aanpak voor wijziging vastgoedportefeuille


· Vervanging van directe vastgoedportefeuille door nieuwe indirecte vastgoedportefeuille


· Plan van aanpak komende weken verder uitgewerkt

Progress, het pensioenfonds van Unilever Nederland, kondigt aan dat de Raad van Bestuur van Progress heeft ingestemd met een plan van aanpak inzake een wijziging van haar vastgoedportefeuille. Deze wijziging betreft de vervanging van de directe vastgoedbeleggingen door een nieuwe indirecte vastgoedportefeuille.

Door veranderende marktomstandigheden in de vastgoedmarkt in het afgelopen decennium is Progress tot de conclusie gekomen dat haar vastgoedportefeuille niet langer de schaalgrootte heeft om zelf direct te beleggen in vastgoed. Hierdoor is verjonging van de portefeuille steeds moeilijker. Verder is het moeilijk de risico's van haar vastgoedportefeuille te spreiden over meerdere categorieën en geografische markten. Op basis van deze conclusie heeft de Raad van Bestuur de intentie om de directe vastgoedbeleggingen te vervangen door participaties en aandelen van vastgoedondernemingen.

De komende weken zal Progress verdere invulling geven aan dit plan van aanpak. De ondernemingsraad en deelnemersraad van Progress zijn op de hoogte gesteld van dit plan.

Profiel Progress
Het Unilever Pensioenfonds Progress bestaat 86 jaar en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het pensioenreglement voortvloeiend uit het dienstverband van de betrokken medewerkers met in Nederland gevestigde Unilever-bedrijven. Aan het eind van het verslagjaar 2007 telde Progress totaal 25.389 deelnemers.

Zie ook onze website: www.unilever.nl/progress

Voor nadere informatie:

Citigate First Financial
Wouter van de Putte: +31 (0)20-5754080