Gemeente Hoogeveen

28-10-2008

Gemeente Hoogeveen veilt auto voor goed doel

De gemeente Hoogeveen veilt de auto van het cultureel jaar 'Hartstocht' voor het goede doel.

Het betreft het millenniumdoel: alle kinderen hebben recht op onderwijs. Het geld dat de hartstochtauto oplevert wordt geschonken aan de Stichting Samenwerking Noord-Zuid 'CNS'. Deze stichting houdt zich bezig met een Middelbare school in Rwanda.

Steun voor school in Rwanda
CNS helpt scholen en verzorgingscentra in Rwanda. Voorzitter Alphonse K.Nkubana is al twee jaar bezig met het herstellen van de technische Middelbare school in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Sinds mei zijn er 15 klaslokalen gereed voor onderwijs, maar voor het nieuwe schooljaar moeten nog een aantal zaken gebeuren. Zo wil de Stichting graag 80 banken aanschaffen om meer studenten onderwijs te kunnen bieden. Het geld dat de veiling van de auto opbrengt komt in zijn geheel ten goede aan CNS.

Beschilderde bolide
De door kunstenaar Gerard van de Weerd beschilderde bolide wordt verkocht aan de hoogste bieder. De Peugeot 206, uit bouwjaar 2003, verkeert in uitstekende staat. In augustus is er nog een grote beurt uitgevoerd en is de auto voorzien van nieuwe APK. Het auteursrecht gaat mee over, zodat de eigenaar volledig vrij is met de auto te doen wat hij/zij wil. De auto is op afspraak te bezichtigen aan de Vos van Steenwijnlaan 75. Voor een afspraak belt u met Wim Hepping, 291655.

Bieden tot 1 november
De verkoop geschiedt bij inschrijving. De inschrijver dient zich volledig bekend te maken. Bieden kan vanaf ¤ 2.500, - en biedingen moeten onvoorwaardelijk zijn. De mogelijkheid tot bieden loopt af op 1 november om 12.00 uur. Henk de Vries maakt vervolgens om 13.00 uur bekend wie de hoogste bieder is. De levering vindt, in overleg, in de eerste week van november plaats. Bieden kan schriftelijk: gemeente Hoogeveen, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Graag ter attentie van Albert Middelveld. U kunt uw bod ook via onderstaand contactformulier doorgeven.

Afzender: College van B&W