Projectontwikkelaar 3W


Entre Deux genomineerd voor finale ICSC in Arizona

Entre Deux genomineerd voor finale ICSC, International Design and Development Awards Program. De prijsuitreiking vindt plaats op 3 december in Phoenix Arizona tijdens de Centerbuild Conference.

Het multifunctionele project Entre Deux won eerder dit jaar de ICSC European Shopping Centre Award. Deze felbegeerde en meest prestigieuze prijs op het gebied van winkelcentra wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste winkelcentrum van Europa door de International Council of Shopping Centres. De jury prees met name de "compromisloze keuze voor kwaliteit, het duurzame ontwerp" en sprak van "een prachtige aanwinst voor de stad".

Entre Deux is een binnenstedelijke herontwikkeling in hartje Maastricht. De ontwikkelaars Multi Vastgoed en 3W Vastgoed hebben een in onbruik geraakt winkelcomplex uit de jaren zeventig omgetoverd tot een stijlvol winkelgebied. Door de gekozen materialen en het integreren van zes historische gebouwen - inclusief de 14e eeuwse Dominicanerkerk - vormt Entre Deux voortaan één geheel met de karakteristieke binnenstad. Hierdoor er een nieuw, duurzaam verblijfsgebied gecreëerd op een toplocatie in de stad. Ontwikkelaars, Fortis Vastgoed Beleggingen, Q-Park en de gemeente Maastricht investeerden circa ¤ 110 miljoen. Het project omvat 12.000 m2 winkels, een parkeergarage met 200 plaatsen en Luxe appartementen. Architecten zijn T+T Design, het aan Multi Vastgoed gelieerde stedenbouwkundig ontwerpbureau en Arn Meijs Architekten.

Internationale onderscheidingen
Reeds meerdere malen werden de bijzondere kwaliteiten van Entre Deux erkend. Naast diverse nominaties, onder andere voor de NRW-jaarprijs beste winkelcentrum van Nederland, ontving het project in maart 2006 tijdens de jaarlijkse internationale vastgoedbeurs MIPIM in Cannes een bijzondere onderscheiding in de categorie Architectural Review Future Projects. Bovendien ontving het project in november 2007 in Cannes een eervolle vermelding tijdens de Mapic Awards, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste winkelcentrum van Europa. De in het project gevestigde boekhandel Selexys Dominicanen werd eind vorig jaar door de toonaangevende Britse krant The Guardian uitverkozen tot mooiste boekwinkel ter wereld, 'mogelijk de mooiste boekhandel aller tijden'.