GAIA

#GAIA feed


___________________

Persbericht © GAIA

24 oktober 2008

GAIA roept Luc Bungeneers (Antwerpen), Els Sneijers (Sint-Truiden) en Tom Balthazar (Gent) uit tot Meest Verdienstelijke Schepenen voor Dierenwelzijn van het Jaar De officiële bekendmaking vindt plaats op de GAIA-Dag op zondag 26 oktober in Tour & Taxis Brussel

De Antwerpse schepen voor Dierenwelzijn Luc Bungeneers (Open VLD) wordt door GAIA uitgeroepen tot Eerste Meest Verdienstelijke schepen voor Dierenwelzijn van het jaar. Tweede Meest Verdienstelijke Schepen voor Dierenwelzijn 2008 is Els Sneijers (Lijst van de burgemeester) van Sint-Truiden. Tom Balthazar (sp.a) haalt brons als dierenwelzijnsschepen van Gent.

Op de GAIA-Dag van zondag a.s. in Tour & Taxis in Brussel krijgt Luc Bungeneers als `Eerste' Dierenwelzijnsschepen van het Jaar een `Gulden Oorkonde' (uitreiking vindt plaats om 14 u 30). "De raad van bestuur, de algemene vergadering en de medewerkers van GAIA prijzen het gedetailleerde bestuursakkoord voor dierenwelzijn in Antwerpen en enkele opvallende initiatieven en realisaties, waarmee schepen Bungeneers de basis legt voor een duurzaam dierenwelzijnsbeleid in de grootste stad van Vlaanderen", legt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch uit. "Maar ook de gedrevenheid waarmee hij zijn bevoegdheid gestalte geeft, is een belangrijke kwaliteit."

Met het zilver voor schepen Els Sneijers van Sint-Truiden looft GAIA de pioniersrol van de Limburgse stad (o.a. met zijn dierenpolitie en de uitstekende samenwerking met het lokale dierenasiel) en de plaatselijke beleidsrealisaties op het vlak van het dierenwelzijn.

Luc Bungeneers, Els Sneijers en Tom Balthazar

Tom Balthazar van Gent, ook een voortrekkersstad pro dierenwelzijn, verdient brons voor zijn indrukwekkende beleidsplan voor een stedelijk dierenbeleid in niet minder dan 30 acties.

Magda Raemaekers, schepen voor dierenwelzijn van Herk-de-Stad, en Sarah Boon van Boutersem krijgen een eervolle vermelding voor hun inspanningen.

Er zijn net geen 60 schepenen voor Dierenwelzijn in ons land (35 in Vlaanderen en 24 in Wallonië) sinds de vorige gemeenteraardsverkiezingen. Ons land telt 2 provinciale gedeputeerden voor dierenwelzijn in Limburg (Hilde Claes) en Vlaams-Brabant (Walter Zelderloo).

Op de GAIA-Dag in Tour & Taxis, Havenlaan 86 C in 1000 Brussel (deuren: 12 u - 18 u) voor leden en sympathisanten van GAIA is iedereen met een hart voor dieren welkom. Els De Schepper en Sandra Kim zorgen voor de muzikale noot. Op het programma staan o.a. ook nog een Diervriendelijk Leven Beurs - met advies van de dierenarts, alternatieven voor dissectie, diervriendelijke schoenen, proefdiervrije make-up vegetarisch koken en veel meer -, een terugblik op de voorbije acties, campagnes en resultaten van GAIA en de kunsttentoonstelling 'De blik van het dier'. De toegang is gratis.