Fortis Bank

Fortis Bank Nederland

PERSBERICHT
Amsterdam, 28 oktober 2008

Erik van de Merwe en Michael Enthoven voorgedragen voor benoeming als commissaris van Fortis Bank Nederland

De Raad van Commissarissen van Fortis Bank Nederland zal aan de algemene vergadering van aandeelhouders van Fortis Bank Nederland de voordracht doen voor de benoeming van Erik van de Merwe en Michael Enthoven als leden van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen volgt met de voordracht de gelijkluidende aanbeveling van de Nederlandse Staat. De Raad van Commissarissen heeft tevens het voornemen de heer Van de Merwe vanaf het moment van de benoeming aan te wijzen als voorzitter.

Fortis Bank Nederland is sinds 3 oktober in handen van de Nederlandse Staat. De voordrachten van de heren Van der Merwe en Enthoven vloeien hieruit voort. Voor de benoeming zal de goedkeuring worden gevraagd van De Nederlandsche Bank.

Bestuursvoorzitter Jan van Rutte over de voordrachten: `Wij zijn blij met de voordracht van deze twee commissarissen met een lange staat van dienst in de bancaire sector. Deze voordrachten maken een einde aan speculaties omtrent deze belangrijke posities en zullen ons de rust én de aanvullende expertise bezorgen om ons volledig te richten op het uitbouwen van onze bancaire activiteiten.'

Erik van de Merwe heeft veel ervaring in toezicht houden op banken in grote ingrijpende veranderingsprocessen. Hij is een zeer ervaren bankier en commissaris en was tot eind 2000 bestuurder van achtereenvolgens MeesPierson en Fortis. Hij staat bekend als een scherp analyticus met een zware financiële achtergrond en specifieke expertise op het gebied van risicobeheer.

Michael Enthoven heeft de Staat tot op heden geadviseerd inzake Fortis in Nederland. Hij is onlangs tevens benoemd als bestuurder bij RFS Holdings B.V. en als Commissaris bij ABN AMRO BANK N.V. en ABN AMRO Holding N.V. Hij was korte tijd Officier van Justitie. Daarvoor was hij werkzaam bij NIBC en JP Morgan. Michael Enthoven is een zeer ervaren bankier in zowel de semi- publieke als de commerciële omgeving.

Persinformatie:

+31 30 226 32 19