Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Gezondheidsbescherming bij publieksevenementen onvoldoende geborgd

28 oktober 2008

In 2007 deed de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), in samenwerking met de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (Inspectie OOV) onderzoek naar de adviesfunctie van GHOR-bureaus voor publieksevenementen. De reden van het onderzoek was het aantal calamiteiten bij publieksevenementen in de afgelopen jaren, zoals onder andere de problemen tijdens de hittegolf bij de Vierdaagse in Nijmegen en infecties met norovirusi bij scouts.

Het rapport is de weergave van de bevindingen van de gezamenlijke inspectiebezoeken van twee rijksinspecties. Tijdens de inspectiebezoeken is de adviesfunctie van GHOR-bureaus over publieksevenementen beoordeeld. GHOR staat voor Geneeskundige Hulpverlening bij ongevallen en rampen.

De GHOR coördineert de inzet van geneeskundige diensten (de witte kolom) tijdens rampen en grote ongevallen. Tevens is in dit onderzoek nagegaan in hoeverre de GHOR-bureaus samenwerken met de politie en brandweer vanwege de onlosmakelijke verbondenheid met de openbare orde en veiligheidaspecten. Het onderzoek leverde ook veel informatie op over de rol en werkwijze van gemeenten bij de vergunningverlening.

U kunt het rapport en het persbericht in PDF-formaat downloaden.

Zie ook de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg website Zie het origineel
van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (extern) .

Bestanden


* Gezondheidsbescherming bij publieksevenementen onvoldoende geborgd.pdf (396 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand
* Persbericht.pdf (99 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand

Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties