Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 oktober 2008

Twee gewonden bij aanrijding

Aadorp

Twee automobilisten, een 44-jarige vrouw uit Wierden en een 49-jarige vrouw uit Vriezenveen, raakten maandag 27 oktober gewond bij een aanrijding op de Bedrijvenparksingel in Aadorp.

Maandagmorgen 27 oktober omstreeks 07.40 uur werd een aanrijding gemeld op de Bedrijvenparksingel in Aadorp. Bleek dat een 49-jarige automobiliste uit Vriezenveen vanaf de N36 de Bedrijvenparksingel op wilde rijden. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 44-jarige automobiliste uit Wierden. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Beide automobilisten werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-135349)

Twee jongens bekennen vernielingen in Tubbergen

Tubbergen

Twee 16-jarige jongens uit Manderveen hebben bekend in Tubbergen en Geesteren diverse vernielingen te hebben gepleegd.

Naar aanleiding van meerder aangiften met betrekking tot vernielingen die in de nacht van 11 op 12 oktober jl. in Tubbergen en Geesteren zijn gepleegd, is door de politie een onderzoek gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn op respectievelijk woensdag 22 oktober en maandag 27 oktober, twee 16-jarige jongens uit Manderveen in verband met mogelijke betrokkenheid aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld en hebben bekend zich schuldig hebben gemaakt aan deze vernielingen. Zij zullen zich te zijner tijd bij de rechtbank moeten verantwoorden.

Voor bijzonderheden met betrekking tot deze vernielingen, zie het cursief afgedrukte persbericht van 13 oktober.

Spoor van vernielingen in Tubbergen en Geesteren, politie zoekt getuigen

Tubbergen / Geesteren

In de nacht van zaterdag 11 oktober op zondag 12 oktober hebben diverse vernielingen plaats gevonden in Tubbergen en Geesteren. De politie is op zoek naar de veroorzakers en roept getuigen op zich te melden.

In de nacht van zaterdag 11 oktober op zondag 12 oktober is er een spoor van vernielingen achter gelaten op diverse locaties in Tubbergen en Geesteren. Bij vier woningen aan de Beatrixstraat, Manderveenseweg en Hardenbergerweg in Tubbergen en een woning aan de Manderveenseweg in Geesteren werden ruiten ingegooid. Ook bij een bedrijf aan de Reutummerweg in Tubbergen was dit ook het geval. Een brievenbus aan de Manderveenseweg in Tubbergen werd vernield en bij een sportvereniging aan de Sportlaan zijn ook meerdere vernielingen gepleegd.

De politie is op zoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernielingen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-129079)

Met ruim 1,22 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Rijssen

Een 30-jarige man uit Holten raakte zijn rijbewijs op maandag 27 oktober kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandag 27 oktober omstreeks 16.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Holterstraatweg in Rijssen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 30-jarige man uit Holten, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,22 promille uit. Omdat de man eerder onder invloed van alcohol een auto had bestuurd werd het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. Ook werd de auto in beslag genomen omdat de man een 5-dagen kenteken voerde. (08-135688)

Met ruim 2,43 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 55-jarige automobiliste uit Hengelo raakte op maandag 27 oktober haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandag 27 oktober omstreeks 23.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Dennenbosweg in Hengelo. Bleek dat een automobiliste tijdens het inparkeren een lantarenpaal raakte. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 55-jarige vrouw uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,43 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste is ingevorderd. (08-135824)

Bromfietser gewond na aanrijding met taxibus

Hengelo

Een 16-jarige jongen uit Rietmolen raakte maandag 27 oktober gewond toen hij met zijn bromfiets, op de Haaksbergerstraat in Hengelo, werd aangereden door een bestuurder van een taxibus.

Maandagmiddag 27 oktober omstreeks 16.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Bleek dat een 49-jarige taxibus bestuurder over de Haaksbergerstraat reed uit de richting van Hengelo. Deze wilde linksaf een inrit op rijden. Hierbij zag hij een bromfietser, een 16-jarige jongen uit Rietmolen, over het hoofd. De bromfietser reed op de verkeerde weghelft. De jongen heeft zijn verwonding moeten laten behandelen door een arts. Naar de toedracht van het ongeval doet de politie onderzoek. (08-135711)

Bromfietser gewond na aanrijding met auto

Hengelo

Een 29-jarige jongen uit Hengelo raakte maandag 27 oktober gewond toen hij met zijn bromfiets, op de kruising Boekeloseweg / Wethouder Kampstraat in Hengelo, werd aangereden door een bestuurster van een auto.

Maandagavond 27 oktober omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Boekeloseweg / Wethouder Kampstraat in Hengelo. Bleek dat een 85-jarige bestuurster van een auto vanuit de Boekeloseweg, links de Wethouder Kampstraat op wilde rijden. De bromfietser, een 29-jarige man uit Hengelo, werd hierbij over het hoofd gezien. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De bromfietser werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-135737)

Man aangehouden na diefstal aanhanger

Enter

Een 52-jarige man uit Almelo werd op dinsdag 28 oktober aangehouden omdat hij verdacht wordt van het stelen van een aanhanger.

Dinsdag 28 oktober omstreeks 02.00 uur zagen surveillerende agenten op de Bornerbroeksestraat in Enter een automobilist die bezig was met het vast zetten van lading op een aanhangwagen. Later bleek dat de aanhanger was weggenomen van een bedrijf aan de Entelerweg in Enter. De man, een 52-jarige Almeloër, kon later in zijn woning worden aangehouden op verdenking van diefstal van de aanhanger. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (08-135847)

tel. 053-4555588


---- --