Gemeente Assen


Voorproefje Open Atelierroute met Jan Steen

Assen, 23 oktober 2008

Voorafgaand aan de Open Atelierroute wordt op woensdagavond 29 oktober in het Drents Museum de nieuwste documentaire over de Asser kunstenaar Jan Steen vertoond. Jan Steen is vooral bekend van zijn bronzen sculpturen en schilderijen. De documentaire toont beelden van zijn werk en gesprekken over zijn leven. De kunstenaar is zelf ook aanwezig en wordt voorafgaand aan de documentaire geïnterviewd.

De documentaire van de stichting Beeldlijn is het voorproefje van de vierde editie van de Open Atelierroute. Al fietsend kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen op 1 en 2 november. Ateliers van drieëntwintig kunstenaars zijn dan geopend tussen 11 en 17 uur. De fietsroute start in principe op de kop van de Vaart, maar er kan op elke plaats worden 'ingestapt'.

De documentaire over Jan Steen begint om 20.00 uur in de Statenzaal van het Drents Museum. De toegang is gratis, maar in verband met het beperkte aantal plaatsen is het verstandig tijdig kaarten te reserveren. Reserveringen (maximaal 4 per persoon) via het CBK Drenthe: 0592-408885 of via e.klok@assen.nl.

Meer informatie over de Open Atelierroute is te vinden op www.cbkdrenthe.nl