Gemeente Leudal


Persbericht

Gemeente Leudal en Wonen Roer & Maas tekenen samenwerkingsovereenkomst

Op 28 oktober 2008 zijn door gemeente Leudal en Wonen Roer & Maas prestatieafspraken ondertekend. Met deze afspraken onderstrepen gemeente en wooncorporatie het belang van onderlinge samenwerking op het brede terrein van wonen en leefbaarheid. Wethouder mr. A. Walraven (ruimtelijke ordening en volkshuisvesting) tekende samen met de heer K. Smitsmans van Wonen Roer & Maas de overeenkomst.
Wooncorporatie als maatschappelijk ondernemer
De rol van wooncorporaties en daarmee ook de relatie tussen gemeente en corporaties is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Corporaties hebben zich steeds meer ontwikkeld tot maatschappelijk ondernemers. Vanuit deze nieuwe positie kan Wonen Roer & Maas meerdere rollen vervullen zoals initiatiefnemer, ontwikkelaar, investeerder of beheerder binnen de kaders van het woonbeleid in Leudal.
Samen vormgeven aan lokaal woonbeleid
De prestatieafspraken tussen gemeente Leudal en Wonen Roer & Maas hebben een looptijd van 2008 tot en met 2012 en geven duidelijkheid over de bijdrage van beide partijen aan de uitvoering van het lokale woonbeleid. Er zijn afspraken gemaakt over het realiseren van de sociale huisvestingsopgave van de gemeente, nieuwbouw, herstructurering, verkoop van sociale huurwoningen en woonruimteverdeling. In de overeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de realisatie en uitwerking van de dorpsontwikkelingsplannen (DOP's). Beide partijen zetten zich samen in voor de leefbaarheid in de kernen.


-----------------------------------------einde van dit bericht-----------------------------------------------