Deelgemeente Charlois Rotterdam

Oplettende Charloise vrouwen beloond met Oog

Donderdag 23 oktober 2008 reikte burgemeester Opstelten voor de zevende keer het 'Oog voor Rotterdam' uit. Drie Charloise vrouwen ontvingen er een.

Miranda, Ratna en Monique, bewoonsters van de Dorpsweg, zijn gezamenlijk voorgedragen voor de onderscheiding. Dankzij de oplettendheid en medewerking van deze drie bijzondere vrouwen kon de politie zeven malafide personen arresteren. Ook hielpen zij angstige buurtbewoners, bijvoorbeeld bij het uitlaten van de hond. De burgemeester zei: "U bent drie vrouwen naar mijn hart. Naast uw baan zorgt u voor een veilige wijk. Uw inzet voor de stad beloont de gemeente graag met het Oog voor Rotterdam."

Het 'Oog voor Rotterdam' is bedoeld voor Rotterdammers die een bijdrage leveren aan een veilige en leefbare stad. Rotterdammers dragen voor deze onderscheiding stadsgenoten voor. Dit jaar waren er 28 kandidaten en zes groepen voorgedragen, waarvan 23 Rotterdammers zijn genomineerd. Uiteindelijk ontvingen zes kandidaten en een schoolklas de onderscheiding.