Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Kappen van 40 bomen aan de Bredero- en Hooftstraat

Alkmaar, 29 oktober 2008

Binnenkort kapt de gemeente Alkmaar 40 bomen aan de Spieghel-, Hooft-, Cats- en Brederostraat. Dit is nodig voor de geplande nieuwbouw en het daarmee samenhangende tracé van kabels en leidingen. Zodra de nieuwbouw klaar is worden er nieuwe bomen teruggeplant.

Rode lijn

Het betreft de bomen op de locatie van de geplande nieuwbouw bij de Hooftstraat en op het nieuwe tracé van de kabels en leidingen. Dit tracé wordt van de noordkant aan de Hoofstraat verlegd naar de zuidzijde om woningbouw aan de noordzijde mogelijk te maken. Ook voor de aanleg van leidingen door de Catsstraat en het omleggen van de entree van de parkeergarage naar de Brederostraat moeten bomen gekapt worden.

Zienswijzen
Tijdens de ter inzagelegging van de kapaanvraag voor 79 bomen in het plangebied Bredero- en Hooftstraat zijn er een aantal zienswijzen binnengekomen. De vergunning is nu verleend voor 40 bomen, namelijk alleen de bomen die waarvan de geplande kap dit najaar is gewenst. De vergunning voor de overige bomen wordt in een later stadium opnieuw aangevraagd voor de herinrichting van de openbare ruimte en de nieuwbouw voor het overige deel.

29 oktober 2008