Gemeente Sneek


beschikbaar voor defibrillatoren

Sneek stelt geld beschikbaar voor defibrillatoren

Dankzij een gezamenlijke motie van alle fracties in de raad kunnen verenigingen in de gemeente subsidie krijgen voor de aanschaf van een defibrillator.

Aanleiding voor de motie was dat op zaterdag 4 oktober dankzij slagvaardig optreden van leden van de voetbalvereniging Waterpoortboys, hulpverleners én de aanwezigheid van een defibrillator, het leven is gered van een van de voetballers op het veld.
Naar aanleiding hiervan is een ieder zich ervan bewust dat dankzij defibrillatoren de overlevingskans van mensen met een hartstilstand aanzienlijk toeneemt.

De raad van Sneek is van mening dat de gemeente in het belang van de algemene gezondheidszorg het voortouw moet nemen om de inzet van AED's (Automatische Externe Defibrillator) in sportcomplexen, door sportverenigingen, in clubgebouwen en openbare gebouwen te stimuleren. Daarnaast gaat de gemeente na waar in de openbare ruimte en openbare gebouwen een defibrillator kan worden geplaatst.

Daarom zal een nu een plan worden gemaakt waarin alle aspecten rond het breed uitzetten van defibrillatoren op een rijtje worden gezet. Hierin worden onder andere de subsidievoorwaarden vastgelegd, wordt bekeken hoe het zit met eventuele ondersteuning en wordt aangegeven hoe de voorlichting verloopt.