Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Lochem - Onderzoek deuk en kras auto                      |
Op donderdagmorgen 23 oktober is een auto beschadigd op een parkeerplaats aan de Prins Bernardweg in Lochem. De politie is een onderzoek gestart.

De vernieling heeft tussen 11:45 en 12:00 uur plaatsgevonden. Er zit een deuk en een kras in de achterklep van de auto. Mogelijk is er een winkelwagentje tegen de auto aangekomen. De schade is nog onbekend. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen en tips. Men kan bellen naar 0900 - 8844.

|     |Wilp/ Apeldoorn - kettingbotsingen op A1                  |
Op dinsdag en woensdag 28 en 29 oktober vonden er op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn drie aanrijdingen plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Woensdag raakten twee autobestuursters gewond.

Op dinsdag vond om 06.45 uur een aanrijding plaats waarbij vier auto's betrokken waren. Het ongeval gebeurde op de linker rijstrook voor het verkeer in de richting Apeldoorn. De aanrijding zorgde voor enorme verkeersoverlast. Een 18-jarige bestuurder van een bestelauto uit Lochem kon niet meer tijdig afremmen voor de afremmende file voor hem. Drie auto's werden total loss afgesleept.

Woensdagochtend vonden twee aanrijdingen onder Apeldoorn plaats. De eerste vond even na 07.00 uur plaats tussen een vrachtwagen, een bestelwagen en een auto. Ook nu reed het verkeer weer langzaam en ontstond een aanrijding. Er ontstond een file en toen even na 08.30 uur drie vrachtwagens en twee auto's met elkaar in botsing kwamen zorgde dit opnieuw voor overlast op de A1. Bij deze aanrijding liepen twee bestuursters van auto's nekletsel op en zij werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 36-jarige bestuurder van een vrachtwagencombinatie uit Oosterwolde botste met geringe snelheid achter op het afremmende verkeer. Door de klap ontstond er een domino-effect met de gewonden in de twee voorste auto's.

|     |Zutrphen - bestuurder veroorzaakt twee aanrijdingen       |
Het rijbewijs van een 31-jarige Zutphenaar is dinsdagavond 28 oktober ingevorderd nadat de man twee aanrijdingen had veroorzaakt en gedronken bleek te hebben. De aanrijdingen vonden even na 18.00 uur plaats op de Laan naar Eme in Zutphen. De eerste ter hoogte van de Mozartstraat waar de man tijdens een inhaalmanoeuvre de auto van een 53-jarige plaatsgenoot aanreed. Zonder te stopen reed hij verder richting de Zuidwijken en na de bocht bij de Waarden rakte de Zutphenaar de macht over het stuur kwijt, kwam op de andere weghelft en botste tegen de bestelauto van een 49-jarige man uit Lathum.

Agenten roken dat de Zutphenaar had gedronken en op het politiebureau blies hij 0.8 promille. Inmiddels werden de auto's van de betrokkenen uit Zutphen weggesleept.

Voor het in gevaar brengen van het verkeer, het rijden onder invloed en het doorrijden na aanrijding werd het rijbewijs van de Zutphenaar ingevorderd en wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

|     |Twello / Empe - woninginbraak                             |
Bij een woning aan de Paulus Potterstraat in Twello is tussen maandag en dinsdag 28 oktober ingebroken. Men mist de nodige elektronica. Ook in Empe werd een inbraak in een woning gepleegd. Ook hier werd elektronica gestolen.

Vermoedelijk hebben de dieven via een geopend klepraam toegang tot de woning weten te krijgen. Zij hebben de woning doorzocht en onder meer een lcd-tv, cd-spelers en een pc meegenomen. Bij mensen aan de Weg over het Hontsveld in empe werd dinsdag overdag ingebroken. Hier werd een ruit ingeslagen en gingen de dieven er ook met een lcd-tv en audioapparatuur vandoor. Of beide inbraken door dezelfde daders is gepleegd, wordt onderzocht.

|     |Eerbeek - geld gestolen bij straatverkooppunt             |
Onbekenden hebben zondag 26 oktober bij een straatverkooppunt aan de Smeestraat in Eerbeek een geldkistje opengebroken. De buit bedraagt enkele euro's.

Bij een straatverkooppunt war eieren en honing wordt verkocht is zondag het geldkistje opengebroken. Er is geld uit gestolen en de politie adviseert eigenaren van dergelijke kraampjes regelmatig het geld uit de geldkistjes te halen.

|     |Warnsveld - schoorsteenbrand                              |
De brandweer is dinsdagochtend 28 oktober uitgerukt naar een schoorsteenbrand aan de Vordensebinnenweg in Warnsveld. Er ontstond alleen rookschade.

De melding kwam omstreeks 06.35 uur bij de meldkamer binnen. De bewoners hadden de openhaard aangestoken en even later sloegen de vlammen uit de schoorsteen. Men belde de brandweer en verliet de woning. De brandweer had de zaak snel onder controle en veegde de schoorsteen.

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --