Gemeente Vlaardingen


Jongerencultuurcentrum in de Kroepoekfabriek

29 oktober 2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de oude Kroepoekfabriek om te vormen tot een jongerencultuurcentrum. Het wordt een culturele werkplaats, een podium en een uitgaanslocatie voor jongeren. De leiding zal in handen liggen van de stichting Jongeren Cultuur Centrum Vlaardingen. De stichting krijgt hiervoor subsidie van de gemeente.

Al in 2008 start de stichting Jongeren Cultuur Centrum Vlaardingen met activiteiten, al is het dan nog zonder vaste locatie. De stichting heeft een kwartiermaker aangetrokken met veel ervaring met jongerencultuurcentra. Zij bouwt een netwerk op van betrokken Vlaardingse jongeren. Zij inventariseert met hen welk aanbod gewenst is en legt contacten met mogelijke samenwerkingspartners in de stad zoals de jongeren van Stichting Flip, de Stadsgehoorzaal, Muziekcentrum OpMaat en het Bureau Welzijnsprojecten.

Activiteiten
De Muziekfabriek zal toeleverancier zijn voor activiteiten als bandbattles, bandcoaching en opdoen podiumervaring. Verder staan op de rol: voorronden en bandcoaching X-Posure (in samenwerking met de Stadsgehoorzaal), voorronden popterras (in samenwerking met het Zomerterras), Urban House workshops en lounches (in samenwerking met Muziekcentrum OpMaat). Verder is het de bedoeling een programmering op te bouwen van popconcerten, dance-avonden, dj-avonden en losse projecten.

Kroepoekfabriek
De Kroepoekfabriek aan de Koningin Wilhelminahaven is eigendom van de gemeente en zal in de toekomst misschien een rol gaan spelen in de herontwikkeling van de Rivierzone. Tot die tijd voorlopig in ieder geval voor 10 jaar kan de stichting het pand huren van de gemeente. Het pand zal eerst nog verbouwd worden door de gemeente om het geschikt te maken voor het jongerencultuurcentrum.