Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-10-2008

HENNEPKWEKERIJ
SLIEDRECHT - De politie heeft een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt in een leegstaande woning aan Baanhoek. Dit gebeurde op dinsdagochtend 28 oktober 2008. Politieagenten gingen naar een inbraakmelding ter plaatse. De huurder van het pand kon niet in de woning. Buiten werden inbrekersgereedschappen gevonden en men had een poging ondernomen om de deur open te breken. Na onderzoek troffen de agenten in de woning in twee aparte ruimtes in totaal ongeveer 500 hennepplanten aan. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De huurder van de woningen en de onderverhuurder, respectievelijk een 31-jarige man uit Alblasserdam en een 56-jarige man uit Sliedrecht zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De hennepkwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

BEDRIJFSONGEVAL
PAPENDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht is gewond geraakt na een val van ongeveer 4 meter hoogte. Het bedrijfsongeval gebeurde op dinsdagmiddag 28 oktober 2008 omstreeks 12.30 uur bij een bedrijf aan de Ketelweg. De man was bezig om op de tweede verdieping nieuwe raamkozijnen te plaatsen. Hij gleed uit en viel 4 meter naar beneden. Hij klaagde over pijn in zijn onderrug en kon zijn benen niet meer bewegen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeval.

RIJDEN MET ONTZEGGING
GORINCHEM Een 60-jarige man uit Roosendaal is door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens een rijontzegging. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 28 oktober 2008 omstreeks 16.30 uur op de Rijksweg A 27. De man reed in een bestelauto en na controle bleek dat hij een rijontzegging had tot 17 december 2008. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERKEERSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 50 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit 34 keer voor het niet dragen van de autogordel, 5 keer voor het niet hands-free bellen, 6 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur, 2 keer voor het niet dragen van een valhelm en 3 keer wegens een te hoge constructiesnelheid van een bromfiets. Ze hielden de controle op dinsdag 28 oktober 2008 op de Burgemeester Keijzerweg, de Noordhoek, de Ketelweg en de N3.

GASLEK
ALBLASSERDAM - Bij het sportcomplex aan de Vinkenpolderweg is op dinsdagavond 28 oktober een gaslek ontstaan. Dit gebeurde rond 20.30 uur in gasleiding in een nabijgelegen sloot. Na de eerste melding zou sprake zijn van ontruiming van het sportcomplex. Dit bleek achteraf niet nodig. Eneco heeft het gat van de leiding gedicht, zij zetten het onderzoek naar de oorzaak voort. De omgeving heeft geen gevolgen ondervonden van het incident.

TWEETAL AANGEHOUDEN MET HARDDRUGS
ALBLASSERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag controleerde de politie een auto op de A15 die met slingerende beweging uit de richting van Dordrecht kwam gereden. Ter hoogte van Alblasserdam werd de auto aan de kant gezet waarna de twee inzittenden werden gecontroleerd. Beiden waren in het bezit van harddrugs waaronder XTC en cocaïne. De auto is getakeld en de inzittenden, een 20-jarige inwoner van Spijkenisse en een 19-jarige inwoner van Hoogvliet, zijn aangehouden een voor nader onderzoek ingesloten. De drugs, de exacte hoeveelheid is op dit moment nog niet bekend, zal nog worden gewogen.