ABVAKABO FNV

Eerste actiemanifestatie voortgezet onderwijs succes

De actie die ABVAKABO FNV met de andere bonden voert in het voortgezet onderwijs is maandag succesvol gestart. In de regio Brabant/Limburg legden ruim 1200 werknemers het werk neer en kwamen naar de actiemanifestatie in Den Bosch. Op die manifestatie konden stakers zich laten registreren en luisteren naar de inspirerende speeches van de bonden.

Xander den Uyl benadrukte in zijn speech dat onderwijs een teamprestatie is van onderwijzend en ondersteunend personeel. Ook het ondersteunend personeel verdient een goed salaris, carrièreperspectief en aanpak van werkdruk. Daarover zijn afspraken gemaakt in het cao-akkoord. Deze afspraken staan nu op de tocht, omdat de werkgevers niet achter het cao-akkoord staan. Hij riep alle aanwezigen op met hun collega's actie te voeren tot er een goede cao is.

Bij deze bedankt ABVAKABO FNV de leden en andere aanwezigen voor hun massale steun. Samen met de andere bonden gaan we deze week de actie voortzetten in Rotterdam, Zutphen en Groningen. En mocht dat geen effect op de werkgevers hebben dan gaan we landelijk actie voeren.

Bekijk de foto's voor een impressie.

image

image

Bekijk ook de actiesite tijdvoorgoedonderwijs.nl, het gezamenlijke persbericht van de bonden en de eerdere berichtgeving over de acties op deze site.

28-10-2008, Voortgezet onderwijs | Meer over: onderwijs, vo,