Gemeente Medemblik

Handhaving en Toezicht, dagelijkse controles

De medewerkers bouw- en woningtoezicht, algemeen toezicht (BOA) van het taakveld Handhaving en Toezicht en de Brandweer van de afdeling Bestuur en Veiligheid van de gemeente Medemblik hebben meegewerkt aan de handhavingactie op de bedrijventerreinen Almere en Vooroever. De controles hebben zich specifiek gericht op het Bouwbesluit, constructieve- en brandveiligheid en gebruiksvergunningen. Ook is gecontroleerd op afwijkend gebruik en illegaal bouwen. Veel bedrijven hebben hun panden en terreinen ogenschijnlijk op orde. Toch zijn er een aantal overtredingen geconstateerd. De overtreders worden stuk voor stuk aangesproken om de overtredingen ongedaan te maken.

Dagelijkse controles
Handhaving en toezicht richt zich niet alleen op deze bijzondere acties. Dagelijks vindt er controle plaats op het correct uitvoeren van bouwwerken en het gebruik in overeenstemming met de ter plekke geldende bestemming. De medewerkers Algemeen Toezicht en de Buitengewoon Opsporing Ambtenaar (BOA) voeren controles uit in het kader van de openbare orde en veiligheid.

Veiligheid bij scholen
Op dit moment richten deze zich voornamelijk op de verkeersveiligheid bij scholen. Gekeken wordt naar correct parkeergedrag bij het halen en brengen van schoolkinderen. Primair gaat het om het houden van toezicht. Bij ongerechtigheden worden betrokkenen daar op aangesproken. Bij herhaling wordt verbaliserend opgetreden. Ook wordt er momenteel onderzoek gedaan naar verruiming van losloop mogelijkheden van honden.