Gemeente Boekel


CDA Boekel - Venhorst

Begroting 2009 is toekomstgericht

Het CDA vindt het positief dat de meeste beleidsvoornemens voor 2009 kunnen worden uitgevoerd, ondanks een tekort op de begroting 2009 van 164.000,-. Het CDA vindt dit tekort toch acceptabel om de volgende redenen:

· In de begroting zijn de inkomsten vanuit de gronduitgifte niet meegeteld. Deze kunnen een groot deel of het geheel van dit tekort dekken.

· Op de lange termijn blijkt dat het eigen vermogen van de gemeente op een goed niveau gehandhaafd blijft. De toekomst ziet er goed uit voor Boekel.

Ontwikkeling van het centrum
Het CDA zal het college voorstellen geld vrij te maken om het centrum aantrekkelijker te maken voor bestaande en nieuwe ondernemers. Er worden veel plannen ontwikkeld voor verbouw en nieuwbouw van winkels en horeca. Deze miljoenenprojecten moeten goed worden gecoördineerd door de gemeente, in overleg met de ondernemers. Het CDA wil daarom budget vrijmaken zodat er een aanjager en coördinator wordt aangesteld voor het ontwikkelen van een levendig en wellicht bruisend centrum.

Randweg
In 2009 wil het CDA knopen doorhakken inzake het tracé van een randweg ten westen van Boekel. Wij willen zo snel mogelijk duidelijkheid voor alle betrokken partijen. Het jaar 2009 moet worden gebruikt voor intensief overleg met de bewoners, de ZLTO en de ondernemers. Er moet zo veel mogelijk draagvlak komen voor het juiste tracé.

Sportclubs en verenigingen
Het CDA hecht erg veel waarde aan een gezond verenigingsleven in Boekel. Vrijwilligers zijn het cement waarop onze gemeenschap is gebouwd. Boekel is een groeigemeente en moet daarom rekening houden met de capaciteit van vooral binnensportaccommodaties. Het CDA hecht dan ook veel waarde aan voldoende en kwalitatief goede sportzalen.

CDA Boekel Venhorst

Marius Cornelissen 326106
Anny Meulepas 321802
Karel Meulenmeesters 324116
Peter van Lankvelt 323047