Ingezonden persbericht


Nu te koop in Nederland: de TomTom GO x40 LIVE

~Bespaar tijd en geld met deze nieuwe vorm van navigatie~

Amsterdam, 29 oktober 2008 -- TomTom kondigt vandaag de beschikbaarheid van de TomTom GO 940 LIVE en de GO 740 LIVE in Nederland aan. Twee connected navigatieapparaten met een pakket aan LIVE Services. De apparaten leveren slimme, dynamische routebegeleiding die zich continu aanpasssen aan veranderende omstandigheden op de weg. Hiermee krijgt de bestuurder altijd de snelste route naar zijn bestemming. De TomTom GO 940 LIVE en TomTom GO 740 LIVE zijn voorzien van een scala aan informatiediensten voor bestuurders. Deze worden rechtstreeks via een ingebouwde simkaart geleverd:

TomTom Brandstofprijzen

Het afgelopen jaar zijn de brandstofprijzen in Nederland enorm gestegen. Actuele informatie over brandstofprijzen in de nieuwe TomTom GO x40 LIVE leidt gebruikers naar de goedkoopste tankstations op de route of in de omgeving, waardoor tot wel EUR 200 per jaar bespaard kan worden.*

TomTom High Definition Traffic(TM)

Onderzoek van Multiscope** in opdracht van TomTom toont aan dat 61,1 procent van de Nederlanders minder tijd in de file zou willen doorbrengen. 57,3 procent zou blij zijn om weer de controle over de agenda terug te hebben zodat ze niet meer te laat op kantoor of op een afspraak komen. De TomTom GO 940 LIVE en TomTom GO 740 LIVE maken automatisch verbinding met HD Traffic, de live verkeersinformatiedienst van TomTom en zorgen hiermee voor een actueel inzicht in de verkeerssituatie en geven een accurate aankomsttijd.

TomTom Veiligheidswaarschuwingen

Uit cijfers van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM)*** blijkt dat er in 2007 een recordaantal van 10 miljoen snelheidsboetes in Nederland is uitgeschreven. Met de nieuwe TomTom GO x40 LIVE worden weggebruikers gewaarschuwd voor vaste flitslocaties en kunnen ze bovendien live mobiele flitscamera's aangeven en delen met anderen.

Local Search via Google

Verandert zoekresultaten met één druk op de knop in een navigatiebestemming. Dit geeft gebruikers toegang tot miljoenen locaties.

Diederik Nederlof, Vice-President Sales Benelux & Nordics TomTom, zegt: 'We geloven dat de introductie van de TomTom GO x40 LIVE een dramatische verandering betekent in de manier waarop navigatieapparaten worden gebruikt. De TomTom wordt een dagelijks reiskameraadje die de weggebruiker controle geeft en op de hoogte stelt van factoren die zijn route kunnen beïnvloeden.'

Hiernaast bieden de TomTom GO 940 LIVE en TomTom GO 740 LIVE actuele weersinformatie, QuickGPSFix, TomTom Buddies, een nieuwe gebruikersinterface, stembesturing, Map Share en een nieuwe 'Active Dock'.

De nieuwe TomTom GO 940 LIVE en TomTom GO 740 LIVE zijn bedoeld voor mensen die dagelijks en veel in de auto zitten en worden bovendien geleverd met een nieuwe, uitgebreide versie van TomTom's innovatieve IQ Routes(TM) technologie. Hiermee worden routes gebaseerd op historische reisinformatie over alle wegen, op iedere moment van elke dag. Ook bieden de producten verbeterde rijstrookbegeleiding.

Producten en prijzen


* TomTom GO 940 LIVE (Europa + VS kaarten) - ¤ 499


* TomTom GO 740 LIVE (32 Europese landenkaart) - ¤ 399

Drie maanden LIVE Services inbegrepen, daarna ¤ 9,95 per maand.

Zie ook: www.tomtom.com/services


- EINDE -


* Mensen die veel op de weg zijn, rijden gemiddeld 30.000 km/jaar. Een gemiddelde auto rijdt 12 km op iedere liter benzine. Gebaseerd op deze statistieken, wordt aangenomen dat zij 2.500 liter per jaar gebruiken. De variatie tussen de goedkoopste en de duurste benzine (in de regio's waar TomTom deze dienst aanbiedt) is ongeveer 0.08 cent. Dit betekent dat een gemiddelde bestuurder EUR 200 per jaar kan besparen.

**Onderzoek door Multiscope in opdracht van TomTom, zie: http://www.tomtom.com/news/category.php?ID=4&NID=524&Year=2008&Language=5

*** Cijfers van Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM), zie: http://www.nu.nl/news/1355524/10/Tien_miljoen_snelheidboetes_in_2007.html

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Nina Breuning

PR Manager Benelux

Mailto:nina.breuning@tomtom.com

Over TomTom

TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA's en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.