Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 29 oktober 2008

PvdA wil stedelijke visie jongerenwerk

De PvdA concludeert naar aanleiding van het rapport 'Buurthuizen en Hangplekken' van de Rotterdamse Jongeren Raad (RJR) dat Rotterdam snel een visie op het jongerenwerk moet ontwikkelen. De RJR stelt in haar rapport dat de deelgemeenten een gebrekkige visie hebben ten aanzien van jongeren.

"In de deelgemeenten zijn jongerenwerkers iedere dag keihard bezig om de jeugd kansen te bieden. Wij tikken hun niet op de vingers, want in de meeste deelgemeenten wordt gewoon goed werk gedaan. Maar een gemeentelijke visie zou de jongerenwerkers wél meer duidelijkheid verschaffen. Dat stelt jongerenwerkers in staat om hun werk nog beter te doen," aldus PvdA-raadslid Zeki Baran.

Baran is ook enthousiast met de suggestie van de RJR dat meer aandacht besteed moet worden aan de Rotterdamse meiden in de buurthuizen. "Dit roepen wij nu al lange tijd. Meiden zijn een bijzondere groep. Zij komen niet zo snel in beeld omdat ze geen slechte lijstjes aanvoeren. Meer en betere initiatieven zijn nodig om de aansluiting te vinden tussen wat meiden willen en wat meiden kunnen."

Meer informatie:

Zeki Baran, 06-45628445

Winfred van den Bor
Beleidsmedewerker
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 2105, 06-22 207 541
wvdbor@stadhuis.rotterdam.nl