Heijmans N.V.

29 oktober 2008
HEIJMANS ZET NIEUWE STAPPEN IN DUURZAAMHEID

's-Hertogenbosch - Heijmans heeft dinsdag 28 oktober het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in een convenant met FSC Nederland (Forest Stewardship Council) bekrachtigd. Daarnaast ontvangt Heijmans Wegenbouw vandaag (29 okt) de Lean and Green Award in het kader van het innovatieprogramma Duurzame Logistiek. Deze twee initiatieven sluiten aan bij het streven van Heijmans naar meer duurzaam ondernemerschap.

FSC-hout
Het FSC-akkoord betekent dat Heijmans zich voortaan maximaal inspant om FSC-gecertificeerd hout toe te passen bij de projecten die het ontwikkelt en bouwt. Uit een eigen intern onderzoek is naar voren gekomen dat Heijmans al voor een deel invulling geeft aan de in het convenant vastgelegde gedragsregels. Zo wordt in de bedrijfsvoering al FSC papier gebruikt en bij veel van de bouw- en infrastructurele projecten is de toepassing van duurzaam hout een feit. Met de ondertekening van het contract wil Heijmans dit verder uitbreiden en dit gedrag een vast onderdeel maken van de bedrijfsvoering.

Lean and Green Award
Het programma Duurzame Logistiek heeft tot doel bedrijven te stimuleren om de eigen CO² uitstoot op logistiek gebied te verlagen. Heijmans Wegenbouw heeft zich ten doel gesteld om in 2010 een reductie van vijftien procent te behalen ten opzichte van 2007. Op woensdag 29 oktober maakten negen bedrijven hun CO² doelstellingen op het gebied van logistieke activiteiten bekend. Daarbij geven ze inzicht in de maatregelen die ze nemen om dit streven waar te maken. Hiermee voldoen ze aan de criteria van de Lean and Green Award. Duurzame Logistiek is een innovatieprogramma van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het programma moet leiden tot een duurzame verbetering van de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven door reductie van vervoer, meer logistieke efficiency en minder gebruik van fossiele brandstoffen.