Datum: 30 oktober 2008

Katwijk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 33 jarige automobiliste uit Katwijk. Donderdag 30 oktober rond 01.00 uur werd zij op de Hoorneslaan gecontroleerd en bleek er sprake te zijn van te veel drankgebruik. Zij werd daarop aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 575 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Rijnsburg Aanrijding tussen fietser en bromfietser Een 62 jarige vrouw uit Rijnsburg is woensdag 29 oktober rond 17.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een 30 jarige bromfietser uit Noordwijk. Dit gebeurde op het fietspad van de Noordwijkerweg. De vrouw sloeg daar linksaf met haar fiets juist op het moment dat de bromfietser haar in haalde. De Rijnsburgse is met letsel aan haar been overgebracht naar het LUMC.

Leiden Fietsverkoper aangehouden De politie heeft woensdagavond 29 oktober op het Stationsplein een 44 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij probeerde een fiets aan voorbijgangers te verkopen. Een voorbijganger die het niet vertrouwde belde de politie. Deze trof de Leidenaar aan met een fiets, een fietsslot had hij los in zijn handen. De man had geen duidelijke verklaring over de herkomst van de fiets en werd dan ook aangehouden. Vandaag zoekt de politie de zaak verder uit.

Leiden Bromfietsers botsen In een bocht tussen de Darwinweg en de Verbeektunnel gebeurde woensdag 29 oktober rond 15.15 uur een frontale aanrijding tussen twee bromfietsers. Een 17 jarig meisje uit Hillegom raakte daarbij gewond. Zij is met een mogelijke hersenschudding en letsel aan haar been vervoerd naar het LUMC. De andere bromfietser, een 16 jarige jongen uit Wassenaar, bleef ongedeerd. De oorzaak van deze aanrijding is niet bekend.

Roelofarendsveen Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 40 jarige automobiliste uit Haarlem. Donderdag 30 oktober rond 01.50 uur zagen agenten haar op de Alkemadelaan diverse keren over het midden van de weg rijden. Bij de Provincialeweg N205 lukte het de agenten om de vrouw aan te spreken en te controleren op drankgebruik. De ademtest viel in het nadeel van de vrouw uit. Zij werd dan ook aangehouden. De aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 890 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van haar rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen haar op.

Zevenhoven Aanrijding tussen fietser en bromfietser Een 26 jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is woensdag 29 oktober rond 16.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een 13 jarige fietser uit Nieuwveen. Dit gebeurde op het fietspad langs de Oude Spoorbaan. De bromfietser kan fietser niet meer ontwijken toen hij op zijn weghelft kwam. Het ventje vertelde de politie dat hij moest uitwijken omdat hij niet meer op tijd wist te remmen voor voor hem rijdende fietsers. De Alphenaar is met letsel aan arm en hoofd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Alphen a/d Rijn Uitwijken voor hazen loopt verkeerd af Een uitwijkmanoeuvre voor op de Bedrijfsweg sprintende hazen is voor een 55 jarige man uit Woerden verkeerd afgelopen. Donderdag 30 oktober rond 00.45 uur botste hij daardoor op een langs de weg geparkeerde aanhangwagen. De man klaagde na de aanrijding over nek en rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Zijn auto liep flinke materiële schade op.

Waddinxveen Zakkenrolster aangehouden De politie heeft woensdag 29 oktober een 13 jarig meisje uit Nieuwegein aangehouden voor diefstal van een portemonnee. Rond 12.45 uur stelde zij een vraag aan een in een supermarkt aan de Kerkweg - Oost winkelende vrouw uit Gouda. De Goudse werd op die manier afgeleid van een 2e meisje dat achter de Goudse langs liep en de portemonnee bij haar rolde. Dit werd gezien door winkelpersoneel dat ingreep en de portemonnee in handen wist te krijgen. Het 2e meisje wist te ontkomen maar de 13 jarige werd vastgehouden tot de politie arriveerde. Deze nam haar mee. Zij ontkent het meisje te kennen. De politie denkt daar anders over en maakt proces-verbaal op. De Nieuwegeinse is daarna overgedragen aan haar moeder.

Gouda Verdachten opgepakt voor dartpijlincident De politie heeft woensdag 29 oktober vier Gouwenaren van twaalf jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De politie was een onderzoek gestart naar de verwonding van een vrouw die was veroorzaakt door een dartpijl. Dit gebeurde op woensdag 22 oktober op de Gedenklaan. Een van de jongens gooide een dartpijl naar de vrouw, een 34 jarige Goudse, toen ze die middag een krant rondbracht. Woensdag 29 oktober hebben agenten met de vrouw rondgereden in de wijk waarbij ze drie van de jongens herkende. De jongens werden aangehouden en verhoord. In deze verhoren werd de naam van een vierde verdachte genoemd. Deze verdachte werd korte tijd later eveneens aangehouden. Na verhoor en in overleg met justitie vanwege hun jeugdige leeftijd zijn de jongens weer overgedragen aan hun ouders.