Politie Twente

donderdag 30 oktober 2008

Politie Twente zet burgers in het zonnetje

Woensdagavond 29 oktober, zijn tien inwoners van Twente in het zonnetje gezet door korpschef Piet Deelman van de politie Twente. Ze werden ontvangen in het Politie Trainings Centrum in Borne. Alle tien hebben op hun eigen manier een heldendaad verricht en zich ingezet voor de veiligheid en leefbaarheid in Twente.

Tijdens de bijeenkomst prees de korpschef de 'helden' voor hun inzet: "Wij willen burgers stimuleren om actiever te worden. Alleen met elkaar zijn wij in staat onze veiligheid te behouden. Jullie zijn voorbeelden van actieve mensen die er door hun kordate optreden voor hebben gezorgd dat mensenlevens werden gered en dat overvallers en inbrekers werden aangehouden, soms met gevaar voor eigen veiligheid. Dat waarderen wij bijzonder."

De 'heldendaden'

Fietsendief op heterdaad betrapt

Een vrouw in Haaksbergen ziet een man over straat lopen met een afgesloten fiets. Eén en ander ziet er zo verdacht uit, dat ze de politie waarschuwt. Tijdens het onderzoek dat volgt worden al snel meer gestolen goederen aangetroffen.

Autodieven aangehouden
Een vrouw in Enter zag 's nachts onbekende personen bij de auto van haar buurman. Samen met haar echtgenoot waarschuwde ze de politie èn de buurman. De verdachten konden worden aangehouden en werden later in verband gebracht met een andere woninginbraak waarbij ook auto werd ontvreemd.

Assistentie bij ernstig auto ongeluk

Een aantal mensen ziet een auto ongeluk op de A35 en besluit bij de eerstvolgende afslag te keren om alvast eerste hulp te verlenen omdat de hulpdiensten er nog niet zijn. Het blijkt te gaan om een eenzijdig ongeval waarbij één dodelijk slachtoffer en drie gewonden vielen.

Nogmaals fietsendief op heterdaad Een tiener in Enschede is getuige van een fietsendiefstal. Hij alarmeert de politie en op zijn aanwijzingen kan de verdachte worden aangehouden.

Inbreker in eigen woning overmeesterd Bewoners van een huis in Haaksbergen werden vroeg in de ochtend wakker door geluiden in hun huis. Er bleek een inbreker binnen te zijn en de heer des huizes heeft na een worsteling de inbreker overmeesterd. Met de aanhouding van deze verdachte kon ook een andere inbraak worden opgelost.

Bestuurster van de weg gehaald Automobilisten zagen op de A35 een auto erg langzaam rijden terwijl de bestuurster op geen enkel signaal reageerde. Zij werd door andere weggebruikers voorzichtig de berm in gereden en daarmee kon erger worden voorkomen. Het bleek te gaan om een onwelwording.

Bedankt
De heer Deelman bedankte de aanwezigen voor hun daadkrachtige optreden en had voor hen een korpsgeschenk en een bos bloemen. Na afloop van het officiële gedeelte was er een rondleiding in het Trainingscentrum. Daarna werd onder het genot van een hapje en een drankje nog nagepraat, waarna de avond werd afgesloten. Door de 'helden' werd de aandacht en waardering voor hun optreden erg op prijs gesteld.


-----------------------


---- --